Kuva: Wikimedia Commons

7.5.2021

Pääsiäisajan viimeisen sunnuntain evankeliumissa kerrotaan, kuinka Kristus paransi sokeana syntyneen miehen näön.

Seurakunnan kanttori Kirsi-Maria Susuna kirjoittaa, miten kyse on ensisijaisesti hengellisestä näkökyvystä, joka voi sokeutua niin kuin ruumiillinenkin näkökyky: ”Hengellinen sokeus voi siis ilmetä monella tavalla: ennakkoluuloina, tuomitsemisena, ylimielisyytenä ja oman edun tavoitteluna. Hengellisesti sokeina unohdamme Jumalan ja hänen käskynsä ja toimimme omien halujemme mukaisesti lähimmäisemme unohtaen. Pyytäkäämme Jumalaa avaamaan hengelliset silmämme ja vastatkaamme Jumalan kutsuun sokeana syntyneen tavoin: Minä uskon, Herra!

Lue Susunan artikkeli aiheesta.

Sokeana syntyneen sunnuntain liturgia verkkolähetyksenä

Sokeana syntyneen sunnuntain 9.5.2021 liturgia klo 9.55 lähetetään Uspenskin katedraalista suoratoistona seurakunnan YouTube-kanavalla. Jumalanpalvelusta pääsee seuraamaan myös alla olevan kuvakkeen kautta:

Kuvauksesta vastaa DigitalPalolan Petrus Palola.


Sokeana syntyneen sunnuntain liturgia toimitetaan Uspenskin katedraalin lisäksi seuraavissa seurakunnan pyhäköissä
(Mahdollisuuden seurata jumalanpalvelusta oman paikallispyhäkön striimaamana voi tarkistaa esimerkiksi pyhäkön omilta Facebook-sivuilta.):

Jos striimaus ei ole onnistunut tai sitä ei ole ollut, linkki pyhäkön facebook-sivulle ei toimi tai on muuta kysyttävää, niin ota asiassa yhteyttä seurakunnan tiedottajaan mieluiten sähköpostitse anu.miller@ort.fi. Kiitos palautteestasi!

Kategoriat Kirkkovuosi Uutiset