8.12.2017

Ortodoksiviestin vuoden viimeinen numero 8/2017 on ilmestynyt.

Lehden joulunumerosta voit lukea muun muassa metropoliitta Ambrosiuksen ajatuksia ennen hänen siirtymistään vuoden lopussa eläkkeelle sekä arkkipiispa Leon siirtymisestä Helsingin hiippakunnan piispaksi.

Hämeenlinnassa käytiin seurakunnan tarkastuksessa, Imatralta esitellään seurakunnan taitavien käsityöläisten aikaansaannoksia, ja Lappeenrannan seurakunnan Elävä seurakunta -tapahtumassa esitelmöinyt taidekonservaattori Riikka Köngäs kertoo ikonien hoidosta ja kunnossapidosta.

Lehden Pyhänä-osassa kerrotaan joulupaastosta, ortodoksisesta joulun ajan rukouksesta, joulukanonista, ja jutussa Pyhä Perhe maanpaossa saamme lukea siirtolaisuuden kokemuksesta hengellisenä matkana.

Joulunumerosta voit lukea myös arkkipiispa Leon ja metropoliitta Ambrosiuksen joulutervehdyksen.

Ortodoksiviestin joulunumeron verkkoversion voit lukea tästä.


Ortodoksiviesti on Helsingin hiippakunnan seitsemän seurakunnan jäsenlehti. Mukana ovat Helsingin, Haminan, Hämeenlinnan, Kotkan, Lahden, Lappeenrannan ja Tampereen ortodoksiset seurakunnat. Ortodoksiviesti palvelee seurakuntalaisia ja tarjoaa heille tietoa seurakuntien toiminnasta, tapahtumista ja tuo esille ortodoksisen maailman asioita ja ilmiöitä myös laajemmin.

Ensimmäinen Ortodoksiviesti vuonna 2018 ilmestyy 9. helmikuuta.

Kategoriat Ajankohtaista