Pyhä pappismarttyyri Alexander Hotovitskin ikoni Uspenskin katedraalin kryptakappelissa.

4.10.2023
Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä -luento- ja keskustelusarja jatkuu keskiviikkona 4.10. Tällä kertaa aiheena on pyhä pappismarttyyri Alexander  Hotovitski– Uspenskin oma pyhä.
Alustajana on teologian tohtori Andreas Bergman, joka toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa. Parhaillaan hän tutkii sitä, kuinka eräs merkittävimmistä 1500-luvun luterilaisista teologeista, Martin Chemnitz, on tulkinnut kirkkoisien opetusta Kristuksen persoonasta ja pelastustyöstä. Tämän lisäksi Andreas toimii Uspenskin katedraalin ponomarina eli alttaripalvelijana.

Tilaisuuden aluksi toimitetaan ehtoopalvelus Uspenskin katedraalin kryptakappelissa klo 17.30, minkä jälkeen luento alkaa klo 18. Uspenskin kryptaan kuljetaan katedraalin yläpihatasanteelta Pormestarinrinne-kadun puolelta.

Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä -luento- ja keskusteluilta järjestetään kerran kuukaudessa. Tänä syksynä pohdimme sitä, mikä on pyhien ihmisten merkitys tämän päivän ortodoksiselle Kirkolle ja kuulemme mielenkiintoisia esitelmiä meille suomalaisille läheisistä ja tärkeistä pyhistä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!