Ortodoksisto-sivustossa on tällä hetkellä osiot Kotona kasvamassa, Koulunpenkillä ja Seurakunnassa. Kuva: Kuvankaappauskuva sivuston etusivusta.

2.12.2021

Ortodoksisen kirkon kotisivuja www.ort.fi tukemaan tehty ortodoksisen kasvatuksen ja koulutuksen sivusto Ortodoksisto julkaistiin kirkolliskokouksessa. Kirkon, järjestöjen ja seurakuntien sekä vapaaehtoisten työllä aikaansaatu sivusto sisältää käytännön opastusta esimerkiksi kummeille, koululaisille ja ortodoksisen uskonnon opettajille. Sivusto jakaantuu tällä hetkellä kolmeen eri kokonaisuuteen Kotona kasvamassa, Koulunpenkillä ja Seurakunnassa. Kokonaisuuksia on tulossa myöhemmin lisää.

Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta mukana projektissa on alusta asti ollut pedagogiikan ja uskonnonopetuksen asiantuntijana kasvatustyöntekijä, uskonnonopettaja, TM, FM, AO Kaarina Lyhykäinen. Hän on tuottanut sivustolle sisältöä yhdessä Helsingin ortodoksisen seurakunnan alueen ortodoksisen uskonnon opettajien kanssa.

– Minulle ovat monet ihmiset tulleet sanomaan Ortodoksiston nähtyään, että wau, miksei tätä ole tehty jo kymmenen vuotta sitten. Sivustoa on siis kaivattu ja sille on kysyntää, toteaa Lyhykäinen.

Kaarina Lyhykäinen on kantanut kortensa kekoon sivuston tekemisessä sekä työaikana että myös vapaa-ajallaan.

– Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on ollut todella palkitsevaa. Yhteinen tavoite on antanut intoa tekemiseen.

Jatkossa sivuston koordinoimiseen ja ylläpitoon palkataan kirkolliskokouksen päätöksen mukaisesti työntekijä vapaaehtoistyöntekijöiden rinnalle. Mukaan talkoisiin voi ilmoittautua täällä. Myös materiaalivinkit sekä palautteet ovat tervetulleita. Yhteistyötä ortodoksisen uskonnon opettajien kanssa jatketaan.

– Tulevaisuudessa sivuston kielivalikoimaa tullaan laajentamaan englantiin ja venäjään, kertoo Lyhykäinen.

Tervetuloa tutustumaan Ortodoksisto-sivustoon!

Teksti: Anu Miller
Kuva: Ortodoksisto-sivuston etusivun kuvankaappauskuva.

Kategoriat Uutiset