Kuvituskuva Pokrovan kirkon kelloista.

4.10.2019

Ortodoksikirkkojen kellot soivat ihmisoikeuksien puolesta torstaina 24. lokakuuta kello 17:00. Helsingissä kirkonkellot soivat Uspenskin katedraalissa, Pyhän Kolminaisuuden sekä hautausmaan eli Profeetta Elian kirkossa. Samoin tempaukseen osallistuvat ortodoksikirkot Vantaalla, Tapiolassa, Lohjalla, Hangossa ja Nummelassa.

Kirkonkellojen soitto on vastaus haasteeseen, jossa kutsuttiin kaikkia seurakuntia soittamaan kelloja tai soittimia ihmisoikeuksien puolesta edellä mainittuna ajankohtana.

Tempaus on osa ekumeenista Vastuuviikkoa, jota vietetään 20.-27. lokakuuta Ihmisoikeuspuolustajat-teemalla. Ihmisoikeuspuolustaja on henkilö, joka puolustaa ihmisoikeuksia rauhanomaisesti. Vastuuviikolla vietetään myös 24. lokakuuta YK:n päivää ja Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää, eli toista rukouspäivää.

Kampanjan viestin mukaan: “Jokaisella on oikeus — edistää ja pyrkiä ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojelemiseen ja toimeenpanoon kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.” Lainaus on peräisin Ihmisoikeuspuolustaja-julistuksesta vuodelta 1998.

Kampanjan aikana nostetaan esille vuosina 2019-2020 ihmisoikeuksien puolustajia Suomesta ja maailmalta. Samalla rohkaistaan jokaista puolustamaan ihmisoikeuksia rauhanomaisesti omassa elinympäristössään.

(Lähteet: Suomen Ekumeeninen Neuvosto)

Kategoriat Uutiset