27.4.2020

Seurakunnanneuvoston kaksi viimeistä 26.3. ja 6.4. kokouksien pöytäkirjaa oli väliaikaisesti pois näkyvistä seurakunnan sivuilla. Taustalla oli kirkollishallituksen 22.4. tekemä päätös kieltää Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanneuvoston 26.3.2020 §19 ja 6.4.2020 §7 tekemien päätösten täytäntöönpanon siihen saakka kunnes kirkollishallitus on ratkaissut asian.

Kyseessä on seurakunnan kirkkoherra Markku Salmisen oikaisuvaatimus ja vaatimus seurakunnanneuvoston näiden päätösten täytäntöönpanokiellosta.

Kirkollishallituksessa on vireillä toinen samoja seurakunnanneuvoston päätöksiä koskeva oikaisuvaatimus ja kuulemismenettely sekä asian valmistelu on molempien oikaisuvaatimusten osalta vireillä ja keskeneräinen.

– Tulkitsimme päätöksen niin, että nämä toimeenpanokiellossa olevat päätökset eivät saa näkyä sivuillamme, ennen kuin asia on ratkaistu. Selvitin asian tarkemmin, ja palautin nyt pöytäkirjat takaisin sivuillemme tarvittavien lisätietojen kera. Pahoittelemme asiasta aiheutunutta harmia, kertoo johdonsihteeri Lasarus Jalonen.

Lisätietoa Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla: Kirkollishallituksen päätöksiä 22.4.2020

Kirkollishallituksen sivut

Kaikki seurakunnanneuvoston ja seurakunnanvaltuuston pöytäkirjat löytyvät seurakunnan sivuilla osiosta: Pöytäkirjat, toiminnan ja talouden suunnitelma (TTS), tekemisen suunnitelma sekä talousarvio

Kategoriat Uutiset