Rikkaan jumalanapalveluselämän lisäksi seurakunta järjestää lapsille ja perheille monenlaisia kerhoja ja toimintaa. Kuvituskuva Klaukkalan kirkon pihapiiristä. Teksti ja kuva: Vlada Wahlsten

30.1.2024

Helsingin ortodoksinen seurakunta järjestää lapsille ja perheille viikoittain muskareita ja kerhoja. Tälle viikolle kaavaillut poliittiset lakot päiväkodeissa ja julkisessa liikenteessä eivät vaikuta kerhotoimintaan. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestämän kaksipäiväisen 31.1. ja 1.2. Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla varhaiskasvatusyksiköiden lakon aikana päiväkoti-ikäisille on seurakunnassa tarjolla ohjelmaa aamupäiväksi.

Keskiviikkona 31.1. Espoossa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa (Kaupinkalliontie 2) kokoontuu kello 10.30 muskari ja perhekerho. Kanttori Stiina Hakonen laulattaa ja soitattaa kerholaisia. Muskarin jälkeen rukouspalvelus, ruokailu ja keskustelua sekä muuta puuhaa. Mukana Espoon alueen kanttori isä Petri Hakonen.

Torstaina 1.2. Helsingissä kasvatustoimen kerhotiloissa (Unioninkatu 39 A 1) kello 10.30 Pyhän Andreaksen perhekerho ja muskari. Muskarin jälkeen lyhyt rukouspalvelu ja yhteinen ruokailu. Tervetuloa tapaamaan muita perheitä, laulamaan, keskustelemaan ja puuhaamaan yhdessä.

Kerhot ovat avoimia kaikille eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisäksi perjantaina 2.2. Kirkossamme vietetään Kristuksen temppeliintuomisen juhlaa sekä kansainvälistä ortodoksisten lasten ja nuorten päivää. Seurakunnan kasvatus järjestää Helsingissä lapsiperheille ohjelmaa aamupäivällä, illalla puolestaan on nuorten juhla.  Samalle päivälle kaavailtu julkisen liikenteen lakko ei vaikuta tapahtuman järjestelyihin, vaikkakin vaikeuttaa tapahtumiin osallistumista.

Seurakunnan kasvatus kutsuu lapsia, perheitä ja nuoria mukaan seurakunnan  toimintaan! Tutustu kaikkeen seurakunnan eri alueilla järjestämään toimintaan sivuillamme:

 Lapset ja perheet

 

Seurakuntamme alueella toimitetaan myös päivittäin kaikille avoimia jumalanpalveluksia. Tarkista ajankohdat jumalanpalveluskalenteristamme:

Jumalanpalvelukset 

 

Korjattu 31.1.2024: Tekstissä luki aiemmin, että Pyhän Andreaan muskarissa ja perhekerhossa lapsia laulattaisi kirkkomuusikko Rikhard Dahlström. Tästä ei ole kuitenkaan varmuutta, minkä vuoksi maininta jätetty pois tekstistä. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset