Eeva Lehtinen etätoimistolla. Kuva: Eeva Lehtinen

22.3.2022

Helsingin ortodoksinen seurakunta toimii maantieteellisesti laajalla alueella kattaen 44 kuntaa Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan maakuntien alueilla. Seurakunnan asiakaspalvelua hoidetaan Helsingin Liisankadulla sijaitsevan palvelutoimiston lisäksi Lahdesta käsin. Kun otat yhteyttä seurakunnan asiakaspalveluun, niin sinulle saattaa vastata myös hallintosihteeri Eeva Lehtinen Lahden kirkon toimistosta.

Lahden asiakaspalvelun (Harjukatu 5, Lahti) ovet ovat avoinna seurakuntalaisille ja muillekin asiakkaille maanantaisin ja perjantaisin klo 10–13. Tiistaista torstaihin klo 10–13 asiakaspalvelu toimii etänä eli silloin voi soittaa tai tavoitella sähköpostilla. Eeva vastaa omalta osaltaan mistä tahansa seurakunnan alueelta tuleviin puheluihin ja viesteihin. Asiakaspalvelunumero on koko seurakunnan alueella sama puh. 09 85 646 100, myös asiakaspalvelun sähköpostiosoite on yhteinen asiakaspalvelu.helsinki@ort.fi. Koska Lahden, Hyvinkään ja Heinolan asiat, kuten tilat, käytännöt ja ihmiset ovat Eevalle entuudestaan tuttuakin tutumpia 24 vuoden työkokemuksella, niin niihin liittyvissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Eevaan etunimi.sukunimi@ort.fi.

Lahden ortodoksinen seurakunta yhdistyi Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan kanssa Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan vuoden 2021 alussa. Tämän muutoksen Eeva on kokenut konkreettisesti omassa työssään.

Mikä muuttui ja miten?

– Työ on muuttunut todella paljon, koska toiminta-alue on laajentunut niin paljon ja mukaan on tullut uusia työkavereita erilaisine työtehtävineen ja toimintatapoineen. Aikaisemmin (kun olimme pienessä yksikössä) työtehtävät limittyivät ja kaikki tekivät vähän kaikkea, mutta nyt isossa yksikössä eri työtehtäville on omat työntekijänsä ja niissä on ollut opettelemista. Itse kuulun nykyään sekä hallinnon tiimiin että pohjoisen alueen työntekijöihin.

— Sen lisäksi korona-aika ja etätyöt ovat tuoneet asiakastyöhön oman teknisen lisänsä, ja tiimiajattelu on myös ollut aivan uutta, jatkaa Eeva.

Näiden muutosten lisäksi Eeva käy vähintään kerran kuukaudessa Hämeenlinnan kirkon toimistolla hoitamassa myös Hämeenlinnan pyhäkön taloushallinto-, jäsenrekisteri- ja arkistoasioita. Hän onkin jo tutustunut hyvin Hämeenlinnan alueeseen, tiloihin ja ihmisiin.

Eevan lisäksi Lahdessa työskentelevät Lahden pappi isä Jonas, kanttori Petri Huttu, vahtimestari Kimmo Mäenrinne ja kasvatustyöntekijä Marina Salokangas. Myös diakoniatyöntekijä Katri Heporauta Hämeenlinnan kirkosta kuuluu samaan tiimiin.


Teksti: Anu Miller

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset