Kuva: Jari Mäkelä

11.8.2022

Koulujen syyslukukausi on alkanut elokuun toisella viikolla.

Tänä vuonna koulun aloittavat myös ukrainalaiset sotaa paenneet lapset. Lisätietoa Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla. 

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa on perinteisesti siunattu koulutiensä aloittavat koululaiset. Tänä vuonna siunaus toimitetaan sunnuntaina 4.9.

Tervetuloa koululaisten perheet Uspeskin katedraaliin 4.9. Kello 10 alkavan liturgian päätteeksi, noin kello 11:30, seurakunnan pappi  lukee siunausrukoukset ja siunaa koululaisten alkaneen koulutien. Paikalla ovat myös seurakunnan kerho-ohjaajat ja lapsille luvassa myös pieni yllätys.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille koulutiensä aloittaneille, niin ensimmäisen luokan aloittaneille kuin muillekin koululaisille.

Seurakunnan papit ovat valmiudessa siunaamaan koululaisten alkaneen koulutien myös kaikilla muilla seurakuntamme alueilla. Pappia voi nykäistä hihasta vaikka liturgian päätteeksi.
Helsingin ortodoksinen seurakunta toivottaa kaikille koulunsa aloittaville siunausta ja monia armorikkaita vuosia sekä kaikenikäisille koululaisille turvallisia koulumatkoja ja hyvää kouluvuotta!

Kouluvuoden alkamisen yhteydessä voi yhdessä rukoilla:

”Sinä, Herra, joka sanallasi saatoit valkeuden loistamaan pimeydessä, anna opettajien ja oppilaiden sydämissä loistaa totuutesi tuntemisen ja iankaikkisen valkeutesi.”

Kategoriat Uutiset