Kuva: Jari Mäkelä

10.8.2023

Koulujen syyslukukausi on alkanut 10. elokuuta.

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa on perinteisesti siunattu koulutiensä aloittavat koululaiset. Lisäksi Uspenskin katedraalissa siunataan myös opettajat ja opiskelijat. Tänä vuonna siunaaminen toimitetaan useilla seurakuntamme alueilla.

Koululaisia siunataan seurakuntamme pyhäköissä liturgian yhteydessä seuraavasti:

Tulevana sunnuntaina 13.8. liturgian yhteydessä Helsingissä Myllypuron kappelissa, Vantaalla Tikkurilan kirkossa sekä Lahden kirkossa. Myllypurossa liturgia alkaa kello 9 ja Tikkurilassa ja Lahdessa kello 10. Ainakin Tikkurilan kirkossa siunataan koululaisten lisäksi myös opettajat.

Järvenpäässä koulutielle siunaaminen on sunnuntaina 20.8. pidettävän liturgian yhteydessä. Porvoossa taas sunnuntaina 27.8. Kummatkin liturgiat alkavat klo 10.

Uspenskin katedraalissa koululaisten, opiskelijoiden ja opettajien siunaaminen toimitetaan sunnuntaina 3.9. kello 10 alkavan liturgian yhteydessä. Lopuksi tarjolla kirkkokahvit katedraalin kryptassa.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille koulutiensä aloittaneille, niin ensimmäisen luokan aloittaneille kuin muillekin koululaisille.

Helsingin ortodoksinen seurakunta toivottaa kaikille koulunsa aloittaville siunausta ja monia armorikkaita vuosia sekä kaikenikäisille koululaisille turvallisia koulumatkoja ja hyvää kouluvuotta!

Kouluvuoden alkamisen yhteydessä voi yhdessä rukoilla:

”Sinä, Herra, joka sanallasi saatoit valkeuden loistamaan pimeydessä, anna opettajien ja oppilaiden sydämissä loistaa totuutesi tuntemisen ja iankaikkisen valkeutesi.”