31.8.2017

Seurakunnan uudistetuilla verkkosivuilla on uusi Kirkkovuosi seurakunnassamme -sisältökokonaisuus. Sivuosion kirkkovuosijana kuvaa kirkkovuoden kulkua, jota rytmittävät juhlat ja paastoajat. Osiossa voit lukea myös lyhyet kuvaukset juhlien ja paastojaksojen merkityksestä osana kirkkovuotta.

Keskeisten juhlien ohella kirkkokalenterissa on lukuisia muita juhlapäiviä sekä pyhäköiden temppelijuhlia. Jokainen ortodoksinen kirkko tai kappeli on pyhitetty tietylle pyhälle tai kirkkovuoden juhlalle. Näiden pyhien tai juhlien muistopäivänä vietetään myös pyhäkön praasniekkaa eli temppelijuhlaa.

Kirkkovuosijana ei ole täydellinen esitys kaikista kirkkovuoden juhlista. Suurien juhlien ja paastoaikojen vaihtelun lisäksi siihen on merkitty erityisesti sellaiset pyhät ja juhlat, joiden muistoille seurakunnan alueella toimivat pyhäköt on omistettu.

Kirkkovuosijanan tekstien lisäksi seurakunnan verkkosivujen Päivän sana -osiossa on luettavissa kirkkovuoden kunkin päivän lukukappaleet.

Vuoden jokainen päivä on usean pyhän muistopäivä ja siten myös jonkun seurakuntalaisen nimipäivä. Päivän pyhät -osiossa voit lukea 1. syyskuuta alkaen kunakin päivänä muistettavien pyhien elämäkertoja.

Kategoriat Kirkkovuosi