Palkitut äidit yhteiskuvassa arkkipiispa Leon ja Haminan piispa Sergein kanssa Uspenskin katedraalissa palmusunnuntaina 10.4.2022. Kuva: Kari Pekonen

10.4.2022

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo palkitsi Pyhän Karitsan ritarikunnan 1 luokan mitalilla kymmenen kirkossamme ansioitunutta äitiä palmusunnuntain liturgian yhteydessä Uspenskin katedraalissa 10.4.2022. Mitalit jaettiin seurakuntien esittämille äideille kiitoksena heidän tekemästään työstä Suomen ortodoksisen kirkon ja ortodoksisen kasvatuksen hyväksi.

Palkituista äideistä kolme kuuluu Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan; Anne Aropaltio Porvoosta ja Evgenia Sultan sekä Sanna-Kaisa Venäläinen Helsingistä saivat kirkolta huomionosoituksen. Muita palkittuja olivat Milka Balčin ja Kirsi Pääkkönen Kaakkois-Suomen seurakunnasta, Orvokki Kudjoi Saimaan seurakunnasta, Maire Kärkkäinen Joensuun seurakunnasta, Seija Liikala ja Raija Saarinen sekä Helena Saloranta Kuopion seurakunnasta.

– Palmusunnuntai on omalla erityisellä tavallaan lasten ja sitä kautta myös äitien ja ortodoksikasvattajien juhla, muistutti arkkipiispa Leo puheessaan äitien palkitsemisen yhteydessä.

Arkkipiispa Leo muistutti puheessaan, kuinka Suomessa on paljon Ukrainan sotaa paenneita pakolaisia, erityisesti äitejä ja lapsia jotka tarvitsevat tukeamme.

Uspenskin katedraalin palmusunnuntain suoratoistona lähetetyn liturgian sekä arkkipiispa Leon pitämän puheen ja äitien palkitsemisen voi katsoa kokonaisuudessaan seurakunnan YouTube-kanavalla tallenteena (kohdasta 2:19:54).

Kirkossamme on vuodesta 1994 lähtien osoitettu tunnustusta ansioituneille äideille. Viime vuosina arkkipiispa Leo on palkinnut erikseen myös ansioituneita isiä. Muistaminen ajoittuu syksyyn lähelle isänpäivää.

Kategoriat Uutiset