Kuva: Helsingin ortodoksisen seurakunnan kuva-arkisto

22.3.2021

Karjala-hipsteri ja Uusi Suistamo -nimisen podcast-sarjan uusin neljäs osa on matka karjalais-ortodoksiseen pääsiäiseen. Podcastilla ovat keskustelemassa karjalais-ortodoksisesta pääsiäisestä, siihen valmistautumisesta, paastosta sekä pääsiäisen merkityksestä ja kirkollisista tavoista Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappi, suistamolaisjuurinen isä Kimmo Kallinen, ja podcast-sarjaa toimittava karjala-hipsteri ja karjalankielisen Loimolan voima -yhtyeen muusikko Mika Saatsi, Šuačin Miša.

Mika Saatsin mukaan Raja-Karjalassa ortodoksiset tavat ja perinteet määrittelivät vuoden kiertoa. Vuoden ajateltiin kulkevan pruazniekasta toiseen eli juhlasta seuraavaan. Elämään vaikuttivat juhla-aikojen lisäksi paasto-ajat, vuodenaikojen vaihtelu ja satokauden eri vaiheet.

Podcastissa kuultavat veisujen Puhdas Neitsyt Valtiatar ja Qhriste Aqhdga! (Kristus nousi kuolleista!) -katkelmat esittää Efrosini-kuoro (esiintyminen Uspenskin katedraalissa 15.10.2017). Kuoron johtajana toimii kanttori Minna Jokinen.

Karjala-hispteri Mika Saatsin sanoin:” Hypäkkiä kyydih!

Linkki podcastiin tästä:

Palaute, kommentit ja tulevien podcastien teemaehdotukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: karjalahipsteri@gmail.com. Podcastin tuottaa Suistamon Perinneseura ry.

Lisätietoa Karjala-hipsteri ja Uusi Suistamo -podcastista.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset