Larissa Qvintus-Petsalo ja kuoro Uspenskin katedraalissa helmikuussa 2019.

14.5.2019

Helsingin ortodoksisen seurakunnan työntekijä – kanttori Larissa Qvintus-Petsalo – on palkittu Suomen ortodoksisen kirkon vuoden työntekijäksi 2018.

Vuoden työntekijä -nimityksen avulla halutaan nostaa ansioituneita työntekijöitä ja kannustaa työyhteisöä kehumisen kulttuuriin. Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n hallitus valitsi vuoden työntekijän nyt kuudetta kertaa. Ortodoksisen kirkon työntekijät saivat ehdottaa työntekijää palkittavaksi. Hallitukselle merkittävä asia päätöksenteossa oli esitysten perustelut.

Qvintus-Petsalo saa perusteluissaan paljon kiitosta:

”Larissa on toiminut syyskuusta 2018 lähtien Uspenskin katedraalin kanttorin sijaisena. Vastavalmistuneena kanttorina hän sai johdettavakseen suuren kuoron ja suuren kirkon palvelukset. Larissa on hoitanut tehtävän erinomaisesti. Haasteita on tuonut työn itsensä lisäksi myös työajattomuuden ja pikkulapsiperhearjen yhdistelmä. Hän on kuitenkin selviytynyt niistä hienosti. Larissa on aina iloinen, hän on hyvin ammattitaitoinen ja ammattimainen ja on aina valmis venymään. Hän on ollut työssään myös hyvin peloton, vaikka haasteita on riittänyt. Työtoverina Larissa osaa olla sekä alansa rautainen ammattilainen että hassu hassuttelija, jonka kanssa voi nauraa vedet silmissä.”

Vuoden työntekijä valittiin ortodoksisen kirkon koulutustilaisuudessa Kajaanissa 13. toukokuuta. Itse palkittu ei ollut tilaisuudessa paikalla, mutta hän lähetti terveisensä:

”Kristus nousi kuolleista! Pienen lapsen äitinä tämä on melkoinen yllätys. Ei ole mikään salaisuus, että viimeiset 8–9 kuukautta on ollut melkoista jonglöörausta työn ja perheen välillä. Vain Kristus on täydellinen, ja sekä Uspenskin kanttorin sijaisena että työssäkäyvänä äitinä olen tämän yhä kirkkaammin saanut nähdä. Kiitos kaikille minua esirukouksissaan muistaneille. Tämä on minulle voimaksi ja iloksi jaksaa jatkossakin työskennellä rakkaudella, rohkeudella ja rehellisyydellä rakkaan kirkkomme ja sen jäsenten hyväksi. ”Ilman minua te ette saa aikaan mitään.” (Joh.15:5). Kiitos ja kunnia Jumalalle!”

Monia armorikkaita vuosia!

Kuva: Tiina Ryynänen

Kategoriat Uutiset