Larissa Qvintus-Petsalo huolehti Tikkurilan kirkon 25-vuotisjuhlan järjestämisestä yhdessä Vantaan alueen papin, rovasti Mikael Sundkvistin kanssa. Kuva: Joel Eklöv

4.10.2022

”Toisen ihmisen näkeminen ja kohtaaminen vaatii tahtoa. Yksilönä voimme osoittaa uusille ihmisille vieraanvaraisuutta ja antaa kasvot kirkolle, voimme kääntyä muita ihmisiä kohti, tehdä muutakin kuin vain ristinmerkkejä.” Näin kertoo Mirhantuojat.fi verkkolehdessä seurakuntamme Vantaan alueen kanttori Larissa Qvintus-Petsalo.

Haastattelussa Larissa myös kertoo tiestään kirkon kanttoriksi. Larissa oli jo lapsena luonut itselleen tulevaisuuden osalta ”plan B” suunnitelman eli ”kanttorix opiskelemaan Jojensuuhun”. Päätös syntyi seurakuntamme Helsingin Kotikirkossa Jeesuksen rukous-palveluksessa syksyllä 2011.

Seurakuntamme sai Larissa Qvintus-Petsalon ensin 2018 kanttorin sijaiseksi Uspenskin katedraaliin ja vuodesta 2019 Tikkurilan kirkkoon. Koronapnademian aikana Larissan ääni tuli tutuksi suurelle yleisölle niin virtuaalimuskarivideoiden kuin Uspenie-kvartetin kautta.

Haastattelussa Larissa Qvintus-Petsalo kertoo myös meneillään olevista ruuhkavuosistaan ja puolisonsa, seurakuntamme pappi Sergei Petsalon kanssa jakamasta pikkulapsiarjesta.

”Tuntuu niin hyvältä tehdä omaa rakasta työtään samalla kun näkee omat lapset kirkkosalissa isovanhempien ja koko näkyvän ja näkymättömän rukoilevan kirkkokansan siipien suojassa.”

Ortodoksisiin naisiin keskittyvällä Mirhantuojat verkkosivustolla Qvintus-Petsalo toivottaa  tervetulleeksi myös keskustelun naisen asemasta kirkossa ja toivoo sensitiivisyyttä nuoren äidin kohtaamiseen.

Lue koko haastattelu mirhantuojat.fi sivulla.

Kategoriat Ajankohtaista