12.4.2023

Musiikillinen helmi, menovinkki viikonloppuun: Kanttori-kuoronjohtaja ja säveltäjä dir.cant. Jarmo Lehdon sävellysteoksen esitys Meilahden kirkossa Tuomaansunnuntaina 16.4. kello 16.

Jarmo Lehto toimi pitkään seurakuntamme kanttorina, eritoten Uspenskin Katedraalikuoron kuoronjohtajana, kunnes vuonna 2018 siirtyi Pohjoiseen, Rovaniemelle. Nyt Lehto tuo Lappilaisen projekti-naiskuoro Vocaliisat esiintymään Helsinkiin. Kyseessä on erittäin korkeatasoinen lappilainen naiskuoro, joka on tiettävästi Suomen ainoa naiskuoro, jonka ohjelmisto pääosin koostuu naiskuorolle sovitetusta ortodoksisesta kirkkomusiikista. 

Helsingin keikalla kuoron riveissä laulavat myös Uspenie-kvartetista tutut Varvara Merras-Häyrynen ja Ilona Lehmus. Varvara on lisäksi Uspenskin Katedraalikuoron nykyinen kuoronjohtaja. 

Kuoro tulkitsee Anniina Kervisen johdolla Jarmo Lehdon säveltämät Unta kaunista-laulusarjan ja Keväthymni-kuorokonserton, jotka molemmat pohjautuvat Eino Leinon teksteihin. Lisäksi konsertissa kuullaan Lehdon sovittamat A. Gretchaninovin Kerubiveisu ja Ylistä Herraa, minun sieluni (ps 103)naiskuorolle ja uruille.  

Konsertti Meilahden kirkossa sunnuntaina 16.4.2023 klo 16. Liput 20/15 euroa.

Konsertin Facebook-tapahtuma