5.6.2020

Temppelijuhlan kunniaksi Metsolan tsasounasta julkaistiin Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalla esittelyvideo. Alueen pappi Kalevi Kasala sekä diakoni Seppo Pesonen kertovat videolla pyhäkön historiasta, monista vaiheista sekä temppelijuhlasta.

– Tämä on talkootyön näyte ja rakkauden näyte. Osoitus siitä, että ihmiset ovat rakastaneet Kirkkoa, kuvailee videolla isä Kalevi Kasala praasniekkaansa viettävää pyhäkköä.

Video on osa ”Tervetuloa kirkkoomme” sarjaa, jossa esitellään kaikki Helsingin hiippakunnan pyhäköt. Sarjan kuvaamisesta ja editoinnista vastaa ylidiakoni Andreas Salminen.

Kaikkien pyhien tsasounan temppelijuhlan ohjelma

La 6.6. klo 17 Praasniekan suuri ehtoopalvelus ja teeilta. Teetarjoilu ”pystybaarina” turvavälein, yksilölliset leipäpaketit ja kertakäyttökupeista juoma

Su 7.6. klo 10 Praasniekkaliturgia ja vedenpyhitys

Jumalanpalvelukset toimitetaan ulkona säävarauksella. Palvelukseen voi osallistua enintään 50 henkeä, palveluksissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä, ja osallistua voi vain terveenä. Mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset varusteet, juomapullo sekä käsihuuhdetta.

Kaikkien pyhien sunnuntain merkityksestä voi lukea isä Kalevi Kasalan kirjoituksesta: Kaikkien pyhien sunnuntai – kutsu pyhyyteen.

Kategoriat Uutiset