4.9.2020

Helsingin hiippakunnan ja seurakuntamme pääkirkosta Uspenskin katedraalista on lähetetty jumalanpalveluksia suoratoistona aina poikkeusolojen julistamisesta lähtien maaliskuussa 2020. Verkkolähetyksien suosio on ylittänyt seurakunnan odotukset. Yksittäisillä jumalanpalveluksilla on ollut vähintään satoja ja enimmillään useita tuhansia katselukertoja.

Vaikka yhteisten jumalanpalveluksien toimittaminen on ollut kesäkuusta lähtien mahdollista ulkona ja elokuusta lähtien myös pyhäkköjen ovet avautuivat seurakuntalaisille, jumalanpalveluksien verkkolähetyksille on edelleen selkeää tarvetta. Siksi seurakunta on päättänyt jatkaa jumalanpalveluksien suoratoistoa vuoden 2020 loppuun saakka.

Syksyllä jumalanpalveluksien verkkolähetyksien tahti kuitenkin hidastuu. Käytännössä palveluksiin pääsee jatkossa osallistumaan etänä keskimäärin kahtena viikonloppuna kuukaudessa.

Tulevat jumalanpalveluksien verkkolähetykset syyskuussa 2020:

Su 13.9. kello 9:55 liturgia

Su 13.9. kello 17 Ristin ylentämisen juhlan vigilia

La 26.9. kello 17 vigilia

Su 27.9. kello 9:55 liturgia

Jumalanpalveluksia voi seurata suorana tai myöhemmin taltiointina seurakunnan YouTube-kanavalla. 

Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla löytyy taltiointeina myös kevään ja kesän mittaan kuvattuja konsertteja, vihkiminen sekä muutama tervehdys. Tutustu sisältöön tästä.

Kategoriat Uutiset