Kuva: Miro Järnefelt

19.6.2020

Juhannusaattona 19.6. klo 18 julkaistaan seurakunnan Youtube-kanavalla ”Keskikesän tervehdys Uspenskin katedraalista”, jossa Uspenie-kvartetti laulaa lyhyen maallikkorukoushetken, juttelee musiikista ja ilahduttaa lopuksi maallisilla kesäisillä lauluilla. Kvartetissa laulavat Varvara Merras-Häyrynen, Ilona Lehmus, Elia Pietarinen ja Rikhard Dahlström.

Juhannuspäivänä 20.6. klo 14 julkaistaan ”Häät Uspenskissa- ortodoksinen avioliittoon vihkiminen poikkeusaikana”. Suzanne ja Marcus Nemtanu avaavat Uspenskista toukokuun lopulla kuvatut häänsä juhannusta ilahduttamaan. Vihkimisen toimittaa isä Sergei Petsalo ja laulamassa ovat isä Juha Lampinen, Larissa Qvintus-Petsalo, Elia Pietarinen ja Varvara Merras-Häyrynen. Sulhasen äiti lukee epistolatekstin romaniaksi. Läheiset perheenjäsenet saivat kirkkoherran luvalla olla läsnä toimituksessa.

Juhannusviikonloppuna Uspenskista ei striimata jumalanpalveluksia vaan ne toimitetaan kirkon pihalla ja palveluksiin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Seurakunta haluaa kuitenkin toivottaa hyvää keskikesän juhlaa myös verkkoyhteyden välityksellä ja tällä kertaa hieman erilaisella sisällöllä.

Seuraavat striimattavat jumalanpalvelukset Uspenskista ovat Johannes Kastajan syntymän juhlan suuri ehtoopalvelus ti 23.6. klo 17 ja liturgia ke 24.6. klo 9.

Kategoriat Uutiset