6.10.2023

Piispa Sergei siunasi hautausmaan kirkon isännöitsijänä toimivalle pastori Juha Hirvoselle arkkipiispa Leon myöntämän rovastin arvon liturgan yhteydessä hautausmaan kirkossa Helsingissä 7.10.2023.

Rovastiksi vihkimisen päivänä tuli kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun isä Juha Hirvonen vihittiin papiksi. Näiden kolmen vuosikymmenen aikana isä Juha on ehtinyt toimia ortodoksisen uskonnon opettajana sekä seurakunnassamme nuorisotyöntekijänä, vankilapappina sekä pappien sijaisena. Tämän vuoden toukokuusta lähtien isä Juha on toiminut Pyhän Profeetta Elian kirkon isännöitsijänä.

”Profeetta Elian kirkko on tullut minulle hyvin rakkaaksi pyhäköksi näiden vuosien aikana, jolloin olen toimittanut siellä palveluksia. Rukouksellisuuden, yheistöllisyyden ja tietynlainen levollisuuden tunteet ovat mielestäni täällä hautausmaan kirkossa voimakkaasti läsnä jumalanpalveluksissa. Kirkon keskellä on usein arkku, joka muistuttaa meitä ajan rajallisuudesta. Se on tärkeä muistutus meistä jokaisella. Olen kiitollinen, että saan toimia kirkon isännöitsijänä ja samalla toimittaa jumalanpalveluksia.”

Lauantain liturgian jälkeen hautausmaan kirkossa toimitettiin rovasti Jyrki Penttosen hautaus,

Isä Juha tunsi monen muun kirkkomme papin, kanttorin ja seurakuntalaisen tavoin 5.10. edesmenneen isä Jyrkin. Henkilökohtaisen juhlapäivän osuminen jäähyväisjuhlaan muistuttaa elämän rajallisuudesta ja uskomme ytimestä: ”Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi.” (Ortodoksinen pääsiäistropari, jota lauletaan myös hautauksen yhteydessä)

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset