Riisipuuro kuuluu jouluun. Myllypuron kappelilla tarjotaan nyt toisena vuotena peräkkäin puuroa joulun edellä. Kuvituskuva.

20.12.2022

Itä-Helsingissä Myllypuron kappelilla tarjotaan keskiviikkona 21.12. kello 10 alkaen riisipuuroa vähävaraisille. Samassa yhteydessä jaetaan pieniä joululahjoja.

Puuroa tarjotaan Myllypuron ruokajakelun yhteydessä sekä kappelilla, missä puuronsa voi nauttia sisätiloissa. Paikalla on Itä-Helsingin alueen pappi Joosef Volan ja kanttori Maria Susunan ohessa myös seurakuntamme diakoniatyöntekijä.

Ruokailun edellä pyhäkössä toimitetaan kello 6:30 alkaen aamupalvelus ja joulun esijuhlan liturgia. Jumalanpalvelukset ovat kaikille avoimia.

Tapahtuma toteutetaan nyt toisena vuotena peräkkäin Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon siunauksella. Viime vuonna jaettiin kaikkiaan 200 puuroannosta, ja tänä vuonna varaudutaan 300 ruokailijaan. 

Tapahtuman toteuttaa Helsingin ortodoksinen seurakunta yhteistyössä Theotokos ry:n kanssa.

 

Joululahjoja voi tuoda jaettavaksi kappelille

Ruokailun yhteydessä kappelilla jaetaan pieniä joululahjoja ja muistamisia, joita seurakuntalaiset ovat tuoneet jaettavaksi.

Kaikki halukkaat voivat osallistua joululahjojen hankintaan vähävaraisia varten.  Osallistua voi tuomalla joulumuistamisen, kuten villasukkia, lapasia, hygieniatarvikkeita ja joulumakeisia. Myös talvivaatteita voi tuoda. Lahjoituksia otetaan Itä-Helsingin kappelilla vastaan keskiviikkoaamuun 21.12. saakka.

Alueen pappi Joosef Vola näkee keräykseen osallistumisen olennaisena osana jouluun valmistautumista :

”Näin laupeutta osoittaen voimme jäljitellä sitä ääretöntä rakkautta, jota meidän tähtemme maailmaan syntynyt Kristus Jumala on osoittanut, ja voimme siten veisata kirkkoveisun sanoin:

”Kasvattakaamme leiviskää hyvissä teoissa, voidaksemme antaa sen kullan, suitsukkeen ja mirhan asemesta lahjana Antajalle, Kristukselle, joka tulee syntyäkseen Jumalan palvelijattaresta Neitseestä.” (21.12. ehtoonjälkeisen palveluksen kanonista)

 

Tervetuloa mukaan!

 

Myllypuron kappelin sivut
Yhteystiedot: Jauhokuja 3 B 2, Helsinki