11.12.2018

Joulun esijuhlaan tultaessa seurakunnan kuorot konsertoivat eri puolilla seurakuntaa ja tuovat myös vierailevia kuoroja estradille.

Konsertteja Porvoosta Helsinkiin ja Espooseen

Joulukonserttien sarjan aloittaa seurakunnan Porvoon kirkon kuoro, joka laulaa ja laulattaa joulun tunnelmissa Porvoon kirkossa.

Joululaulelot keskiviikkona 12. joulukuuta klo 17

Pyhän Kolminaisuuden kirkon kuoron ja Naiskuoro Gallerien yhteiskonsertissa Uspenskin katedraalissa kuullaan kirkkoslaavinkielisiä ortodoksisia joululauluja sekä maallisia joululauluja.

”Mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan” -joulukonsertti 13. joulukuuta klo 19

Pyhän Hermanin kuoron ja Lauttasaaren Laulajien yhteisen joulukonsertin ohjelmassa Uspenskin katedraalissa on ortodoksisia koljada-joululauluja. Konsertissa kuullaan myös vasta director cantus arvonimen saaneen Petri Hakosen sovittamia sävelmiä.

”Tänään syntyy Messias” -joulukonsertti 14. joulukuuta

Pyhän Hermanin lapsikuoron ja Hermanin lauluryhmän joulukonsertissa Tapiolan kirkossa kuullaan koljada-joululauluja ja perinteisiä suomalaisia joululauluja.

”Kristus syntyy ­– kiittäkää!” -joulukonsertti 16. joulukuuta klo 15

Seurakunnan joulunalusajan konserttisarjan päättää joulun esijuhlan alkaessa Uspenskin Katedraalikuoron konsertti, jonka ohjelmassa on ortodoksisia joulun kirkkoveisuja, itäslaavilaisia koljada-joululauluja sekä muita joululauluja.

Valmistaudu Betlehem! -joulukonsertti 20. joulukuuta klo 19


Koljadat ovat Itä-Euroopan maissa laulettavia kansanomaisia joululauluja.

Etenkin lapset ja nuoret kulkevat joulujuhlan aikaan talosta taloon ihmisiä tervehtimässä laulaen koljada-lauluja. Laulajajoukko saattaa esittää myös pieniä jouluaiheisia näytelmiä. He ovat usein pukeutuneet itämaan tietäjiksi ja kantavat mukanaan tähteä. Laulajille annetaan palkkioksi karamelleja ja kolikoita. Samantapaista perinnettä edustavat myös Suomen tiernapojat.

Kuva: Miro Järnefelt

Kategoriat Ajankohtaista