23.8.2022

Ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetystyön Filantropia ry:n toiminnanjohtaja Riina Nguyen Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta puhuu 16.8. julkaistussa Yleisradion iltahartaudessa kuolonuneen nukkumisesta, Ukrainan sodasta ja Jumalan antamasta toivosta, sillä kuolema ei ole viimeinen sana. Nguyen nostaa esille kohtaamisen merkityksen, ja kiittää iltahartauden nimen mukaisesti Kristusta siitä, että Hän antoi rakkauden tekojen muuttaa ihmisen elämän.

Hartaudessa Nguyễn kertoo ihmisten sinnikkyydestä Ukrainassa sodan keskellä. Ukrainalaisten uutena mottona on elää nyt ja tässä hetkessä, sillä huomista ei ehkä tule.

”Sodan kärsimyksen ja väkivaltaisen kuoleman pitkittyminen vaikuttaa ihmiseen vääjäämättä. Siksi hyvin tekojen punomisella valoisaksi helminauhaksi on merkitystä. Siksi on tärkeä muistaa rukouksessa kaikkia kärsiviä ja jo edesmenneitä. Siksi puhumme jälleen näkemisen toivosta. Kuolonuneen nukahtaminen ei ole viimeinen sana. Siksi on välttämätöntä ei vain toivoa vaan rakentaa rauhaa. Siksi pitää huolehtia sielun rauhasta ja huokaista: Kunnia sinulle, joka annoit rakkauden tekojen muuttaa elämämme.”

Hartauden voi kuunnella kokonaisuudessaan Ylen Areenassa.

Hartaudessa kuullaan 8. kontakki ja iikossi ”Kunnia Sinulle, joka annat ajan parantaa murheet ja menetykset”. Virren esittävät Johannes Teologin Laulajat (Maria Mentu, Darja Potkonen, Larissa Qvintus-Petsalo, Valeria Ratilainen, Anne-Mari Rautamäki, Annamari Muikku, Kari-Henrik Wahlfors, Reijo Kinnunen, Andreas Salminen). Kuoroa johtaa Petri Nykänen ja papin osuudet isä Mikko Sidoroff.

Kategoriat Ajankohtaista