2.8.2019

Haluaisitko aloittaa ikonimaalauksen?

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa toimii useita ikonimaalausryhmiä, joissa on mahdollista opiskella perinteistä ikonimaalaustekniikkaa ja tutustua ikonien merkitykseen ortodoksisessa traditiossa.

Opiskelussa noudatetaan soveltuvin osin Ikonimaalarit ry:n opetussuunnitelmaa. Kaikki Helsingin ortodoksisen seurakunnan ikonimaalausopettajat ovat perehtyneitä sekä ikonien teologiaan että maalaustekniikkaan ja ovat työssään kokeneita. Opetuksessa edetään ikonimaalauksen yksinkertaisista perusasioista ja ikonimalleista monimutkaisempiin oppilaan taitojen kehittyessä. Alussa tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja innostusta sekä jonkin verran piirustustaitoa.

Ilmoittautuminen syksyn kursseille

Ikonimaalausopetus toteutetaan kurssimuotoisesti. Yhden kurssin laajuus on 40 opetustuntia (1 opetustunti = 45 min). Ryhmän opettaja määrittelee sen, miten opetustunnit jakautuvat kerhokausille ja esimerkiksi maalataanko kerrallaan kolme vai neljä tuntia.

Tulevalla kaudella syksyn kerhokausi on 1.9.–13.12.2019 ja kevätkausi 7.1.–11.5.2020. Katso tästä lista syksyn kursseista!

Ryhmissä aikaisemmin maalanneet ilmoittautuvat jatkamaan heti edellisen kurssin päätyttyä eli toukokuussa ja joulukuussa. Uudet maalarit voivat ilmoittautua vapaaksi jääneille paikoille 5.8. klo 7 – 20.8. klo 16 välisenä aikana tästä linkistä

Syksyn 2019 ikonimaalauskurssin hinta on 100 euroa. Hinta on kaikille sama, eikä siitä myönnetä alennuksia. Kurssit toteutetaan yhdessä Agricola-opintokeskuksen kanssa.

Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

Kategoriat Ajankohtaista