Kuva: Katariina Koskivaara-Ilmonen

9.1.2023

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa käynnistyy jälleen ikonimaalauksen opetus. Tammikuussa alkaviin ryhmiin on parhaillaan haku käynnissä ja niihin voi ilmoittautua sähköisen lomakkeen kautta aina kunkin kurssin alkamiseen saakka.

Tänä kevätkautena eri puolilla seurakuntaa järjestetään kaikkiaan 23 maalauskurssia. Ilmoittautumisen yhteydessä ”vaihtoehtojen tiedot”-kohdasta voi tarkastella tarkemmin kurssitarjontaa. Lähes kaikissa ryhmissä on vielä yksittäisiä paikkoja jäljellä ja Itä-Helsingin Myllypuron kappelissa aloittavassa uudessa ryhmässä on vielä runsaasti tilaa.

 

Ikonimaalaus kiinnostaa – opetuksen käynnistyminen toivottu uutinen monelle

Helsingin ortodoksisen seurakunnan järjestämä ikonimaalauksen opetus on kerännyt suosiota jo vuosia. Viime syksynä poikkeuksellisesti uusia oppilaita ei voitu ottaa mukaan kursseille seurakunnan henkilöstövajeen vuoksi. Seurakunta sai tämän tiimoilta monia yhteydenottoja. Opetuksen alkaminen onkin monelle toivottu uutinen.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen pitää ikoninmaalauksen opettamista todella tärkeänä osana seurakuntatyötä.

”Opetus on yksi, kuva on yksi ja sana on yksi. Ikonissa kerromme saman, minkä kuoro laulaa ja pappi opettaa.”

Kaikki  seurakunnan ikonimaalausopettajat ovat perehtyneitä sekä ikonien teologiaan että maalaustekniikkaan ja ovat työssään kokeneita. Opetuksessa edetään ikonimaalauksen yksinkertaisista perusasioista ja ikonimalleista monimutkaisempiin oppilaan taitojen kehittyessä. Alussa tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja innostusta sekä jonkin verran piirustustaitoa.

Ikonimaalausopetus toteutetaan kurssimuotoisesti. Kurssit toteutetaan yhdessä STEP-opintokeskuksen kanssa. Opiskelussa noudatetaan soveltuvin osin Ikonimaalarit ry:n opetussuunnitelmaa.

HUOM! Hangon ikonikerhon (5-8.6.2023) ja Kaunisniemen intensiivikurssin (16-19.8.2023) ilmoittautumiset avataan lähempänä kurssien ajankohtaa.

Kursseille ilmoittautuminen

Lisätietoja: kasvatustyöntekijä Soili Penttonen, puh. 040 512 5825, soili.penttonen@ort.fi

 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset