Jaana Pradan tavoittaa arkisin Helsingin asiakaspalvelupisteeltä. Kuva: Joel Eklöv

23.9.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan neuvosto täytti 22.9. kokouksessaan kaksi avoinna ollutta määräaikaista työtehtävää.

Seurakuntamme Helsingin asiakaspalvelupisteeseen seurakuntasihteerin määräaikaiseen toimeen valittiin Jaana Prada ja varasijalle Tuomas Lempinen. Toimivapaan sijaisuus kestää 15.8.2023 saakka.

Kasvatustyöntekijän osa-aikaiseen (80% työajasta) ja määräaikaiseen toimeen valittiin Soili Penttonen. Varalle neuvosto valitsi Juha Järvisen. Työn aloituksesta sovitaan hakijan kanssa ja työsuhde solmitaan 28.2.2024 saakka. Kasvatustyöntekijän työ painottuu erityisesti kouluyhteistyöhön, aikuiskasvatukseen ja katekumeeniopetuksen koordinointiin. Penttonen aloittaa tehtävässään 7.10.

Seurakuntasihteerin tehtävään valittu Jaana Prada on ollut ortodoksisen kirkon palveluksessa vuodesta 2002, joista viimeiset 14 vuotta ortodoksisen kirkon palvelukeskuksessa rekisterisihteerinä. Hän muutti heinäkuussa perhesyistä Helsinkiin. Hän on toiminut väliaikaisena sijaisena asiakaspalvelusssa elokuusta lähtien seurakuntasihteerin tehtäviä vakituisena hoitavan Milja Sarlinin siirryttyä toimivapaalle ja Filantropiaan järjestötyöntekijän määräaikaiseen tehtävään.

Soili Penttonen
Soili Penttonen, kuva: Joel Eklöv

Kasvatustyöhön valittu Soili Penttonen on seurakuntamme valtuutettu eli nykyinen valtuuston jäsen ja ortodoksisen uskonnon opettaja Helsingissä. Penttonen on jo hakenut eroa valtuuston jäsenyydestä, sillä seurakunnan työntekijä ei voi olla valtuuston jäsen. Valtuusto käsittelee asiaa näillä näkymin seuraavassa kokouksessaan ja kutsuu samalta Helsingin vaalialueelta uuden jäsenen, eniten edellisissä valtuustovaaleissa ääniä saaneen varalle jääneen ehdokkaan.

Penttonen on toiminut lukuisissa luottamus- ja työtehtävissä seurakunnassa ja Suomen ortodoksisessa kirkossa niin viestinnän kuin teologian ja uskonnonopetuksen ja katekumeeniopetuksen parissa. Soili Penttonen on ollut seurakunnan valtuutettu vuosina 2012-2017, kirkolliskokousjäsenenä 2016-2017 ja seurakunnan neuvoston jäsenenä vuonna 2020. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Pyhien Sergei ja Herman Valamolaisten yhdistyksen toiminnanjohtajana.

Seurakunnanneuvoston 22.9.22 kokouksen pöytäkirjan voi lukea tästä. 

Muokattu 28.9.: Lisätty linkki julkaistuun neuvoston pöytäkirjaan. Linkki voidaan lisätä heti sen jälkeen, kun pöytäkirja on allekirjoitettu. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset