Aiempina vuosina säätiö on tukenut muun muassa ikonimaalausta ja lukuisia muita kulttuurihankkeita. Kuvituskuva.

13.12.2019

Helsingin Metropoliittakunnan Säätiö on julistanut haettavaksi apurahoja säätiön tarkoitusta toteuttaviin kulttuurihankkeisiin.

Säätiö on perustettu vuonna 1999 edistämään ortodoksista kulttuurityötä Helsingin hiippakunnan alueella. Sen varoista tuetaan ortodoksista taidetta ja tutkimusta osana suomalaisen kulttuurin rakennustyötä. Säätiön erityiskohteena on maahanmuuttajien ja nuorten henkisten ja sosiaalisten tarpeiden tukeminen.

Aiempina vuosina säätiö on tukenut muun muassa ikonimaalausta, ortodoksisen musiikin säveltämistä ja esittämistä, ortodoksinuorten kansainvälisiä tapahtumia, ortodoksitaiteen näyttelyitä ja kirjahankkeita.

Vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan säätiön hallitukselle ja lähetetään viimeistään 31.1.2020 osoitteeseen: pastori Lasarus Jalonen, Helsingin ortodoksinen seurakunta, Liisankatu 29 A, 00170 HKI tai lasarus.jalonen@ort.fi

Päätökset apurahoista tehdään helmi-maaliskuussa 2020.

Tiedusteluihin vastaavat hallituksen puheenjohtaja Lasse Mitronen, lasse.mitronen@gmail.com ja asiamies Lasarus Jalonen, lasarus.jalonen@ort.fi

Tutustu myös: HMS Tietosuojaseloste_pdf.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset