Juhlaväki uuden seurakuntasalin vihkimisen jälkeen.

13.6.2021

Pyhien apostolienvertaisten Vladimir Kiovalaisen ja Magdalan Marian kirkon uusi seurakuntasali kohoaa vastaistutetun nurmikon keskeltä. Uutuuttaan hohtavan seurakuntasalin avarista ja isoista ikkunoista näkyy vastapäätä sijaitseva Hangon kirkko.

Kirkon isännöitsijä Alan Jeffery kertoo, että kirkon kellot on uusittu ja viritetty noin 1,5 viikkoa sitten. Isommista kelloista toinen on vanha kello Valamosta, uusimmat kellot ovat kreikkalaisia. Muutenkin kirkko ja seurakuntasali on valmistettu vihkiäisjuhlaa varten.

Pastori Petri Korhonen toimitti sunnuntain liturgian. Musiikista vastasi viimeisen kerran ennen eläkkeelle jäämistään Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa pitkään palvellut kanttori Matti Jyrkinen.

Liturgian jälkeen Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo vihki seurakuntasalin käyttöön. Myös rakennusprojektissa päävastuullisina toimineita, Hangon Ortodoksisen kirkon ystävät ry:n puheenjohtaja Niilo Pellonmaata ja Eva Pellonmaata muistettiin tilaisuudessa. He vastaanottivat arkkipiispa Leon siunaaman Magdalan Marian ikonin.

Juhlaseurueessa olivat läsnä myös Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen sekä seurakunnan Länsi-Uudenmaan alueen pappina toimiva rovasti Kalevi Kasala.

Lue lisää rakennusprojektista Suomen ortodoksisen kirkon sivuilta ja Hangon Ortodoksisen kirkon ystävät ry:n sivuilta.

Teksti ja kuvat: Anu Miller

Kategoriat Uutiset