27.8.2022

Helsingin hiippakunnan koronatiimin kokoonpanoon on tulossa muutoksia. Puheenjohtajana toiminut sairaanhoitaja ja hygieniahoitaja, diakoniatyöntekijä Elina Pale on jäänyt pois koronatiimistä 24.8. Kyse on Palen omasta päätöksestä. Pale tulee kuitenkin jatkossakin tarpeen mukaan tarjoamaan asiantuntemustaan arkkipiispa Leolle sekä Helsingin hiippakunnan kirkkoherroille ja toimimaan asiantuntijan roolissa koronatoimiin ja hygieniaan liittyvissä asioissa.

Samalla nyt pohditaan hiippakunnallisen koronatiimin roolia ja tarpeellisuutta.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo perusti hiippakunnallinen koronatiimin vuoden 2020 keväällä. Tiimin tehtävänä on ollut toimia arkkipiispan apuna koronaviruspandemian aikaisten käytännön ohjeistuksien laatimisessa.

Piispainistuin on 24.8. päättänyt palata yhteiseen lusikkaan ehtoollisen jaossa. Päätös käytännössä vie kirkon takaisin pandemiaa edeltävään aikaan, sillä poltettaviin kertakäyttölusikkoihin siirryttiin piispainkokouksen päätöksellä maaliskuussa 2020. Päätöksen taustalla on koronavirustilanteen muuttuminen. Piispainkokous on katsonut, että koska tartunnan voi saada käytännössä, mistä tahansa, kertakäyttöisten lusikoiden käyttäminen ei enää vähennä merkittävästi tartuntoja ja vaikuta tautitilanteeseen. Piispainkokous teki päätöksen itsenäisesti, eikä asiassa kuultu hiippakunnallista koronatiimiä.

Hiippakunnan koronatiimi tulee lähiaikoina päivittämään koronaohjeistuksia koskien niin ikonien ja ristin kunnioittamista kuin jälkiviiniä.

Kategoriat Uutiset