Mies raunioilla. Kuva: GOPA-DERD

9.2.2023

Turkissa ja Syyriassa 6.2. tapahtunut maanjäristys on järkyttänyt ja koskettanut ympäri maailman. Uhriluku on noussut jo 16 000 ja loukkaantuneita on kymmeniä tuhansia.

Ortodoksinen lähetys- ja avustustyötä kotimaassa ja ulkomailla tekevä Filantropia ry tukee maanjäristysten uhreja Syyria-keräyksellä ja avun toimittaa perille pitkäaikainen kumppani GOPA-DERD.

Voit tukea kotinsa menettäneitä tekemällä lahjoituksen Filantropian kautta jollakin seuraavista tavoista:

  • MobilePay 37723
  • lahjoitussivulla
  • katastrofitilille FI08 5480 0520 0345 94, viite 12221

Filantropian sivuilla kerrotaan Syyrian Aleppossa, Latakiassa ja Hamassa vallitsevista olosuhteista. Alueilla päivälläkin lämpötila on alle 10 astetta ja yöllä se voi painua pakkaselle.  Maanjäristyksestä hengissä selvinneet tarvitsevat patjoja, peittoja, vaatteita, lämpöpeitteitä, ruokaa, keittiötarvikkeita, hygieniapaketteja ja lääkkeitä.

”Maanjäristykset aiheuttavat sitä enemmän tuhoa, mitä hauraammista alueista on kysymys. Köyhillä seuduilla rakennukset ovat jo lähtökohtaisesti heikompia, mutta Syyriassa tilannetta pahentaa yli kymmenen vuotta kestänyt sota. Sodan rikkomia rakennuksia on paikattu niillä materiaaleilla mitä on saatu ja mihin on ollut varaa. Järistyksiä sellaiset rakennukset eivät kestä”, kirjoitetaan Filantropian sivuilla.

Filantropia on työskennellyt Syyriassa Antiokian ortodoksisen patriarkaatin rinnalla vuosien ajan. Kumppaneilla on muun muassa yhteinen nelivuotinen kehitysyhteistyöhanke sodan jalkoihin jääneiden nuorten äitien tukemiseksi Damaskoksessa.

 

Keräyslupa RA/2022/1620 avustustyöhön ja katastrofiapuun

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset