Kolmen kirkon rauhanrukous Eurooppapäivänä kolmelta Tehtaankadulla. Tapahtuman tunnuskuvana on rauhankyyhkynen Ukrainan lipun väreissä olevassa sydämessä.

5.5.2022

Maanantaina 9. toukokuuta klo 15 toimitetaan kolmen kirkkokunnan yhteinen rukouspalvelus Ukrainan ja rauhan puolesta. Tilaisuus järjestetään Pyhän Henrikin katedraalin pihalla, Venäjän suurlähetystön välittömässä läheisyydessä.  

Rukoushetken toimittavat Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Suomessa toimivan katolisen kirkon piispa emeritus Teemu Sippo sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat Jari Jolkkonen, Kaisamari Hintikka, Bo-Göran Åstrand ja Teemu Laajasalo. Rukoushetkeen osallistuu myös Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri, metodistikirkkoa edustava Mayvor Wärn-Rancken. 

Rukoushetken jälkeen Pyhän Henrikin kirkossa järjestetään tilaisuus, jossa piispat tuomitsevat Venäjän hyökkäyssodan ja vetoavat Venäjään rauhan puolesta ja sodan lopettamiseksi. Arkkipiispa Leo pitää puheenvuoron ensimmäisenä.  Tilaisuuden päätteeksi tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. 

”Venäjän hyökkäyssota on rikos kansainvälistä oikeutta ja synti Jumalaa vastaan. Kirkkoina tuomitsemme Venäjän hyökkäysarmeijan järkyttävät raakuudet jyrkästi ja ehdottomasti ”, toteavat piispat tapahtuman tiedotteessa.

Tapahtumassa muistutetaan, että rauhan ja Euroopan idea kuuluvat yhteen. Rukouspalvelus toimitetaan  juuri 9.5., jolloin vietetään Eurooppa-päivää. Samaan aikaan Venäjällä vietetään voitonpäivää. 

Rauhan rukous maanantaina 9.5.2022 kello 15.00, Pyhän Henrikin katedraali 

Rukoushetki järjestetään katedraalin pihalla, Tehtaankadun puolella. 

Pyhän Henrikin katedraalin yhteystiedot: Pyhän Henrikin aukio 1 A

Tilaisuus on kaikille avoin, ja siihen kutsutaan osallistumaan kirkko- tai uskontokunnasta riippumatta. 

Kategoriat Uutiset