Vuoden ekumeeninen teko rohkaisee toteuttamaan kristittyjen yhteisöllisyyttä käytännön tasolla. Kuvituskuva: Suomen ortodoksisen kirkon sivut

28.10.2022

Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) hallitus myöntää vuosittain Vuoden ekumeeninen teko -tunnustuksen. Vuodesta 2011 saakka jaettu tunnustus voidaan myöntää tapahtumalle, hankkeelle tai idealle ja sen voi saada niin yksittäinen henkilö kuin suurempikin joukko – esimerkiksi ryhmä, järjestö, seurakunta tai useampi seurakunta yhdessä. Tunnustuksella voidaan palkita sekä uusia ideoita että ekumeenista jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Kaikki voivat tehdä ehdotuksia tunnustuksen saajaksi. Ehdotukset osoitetaan 25.11. mennessä Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitukselle osoitteella sen@ekumenia.fi. Tunnustuksen saajasta päätetään SEN:n yleiskokouksessa.

Ortodoksiset toimijat yhteistyökumppaneineen ovat saaneet tunnustuksen tähän mennessä neljästi. Vuonna 2013 palkittiin Iisalmen ortodoksisen seurakunnan, Lapinlahden evankelis-luterilaisen seurakunnan ja helluntaiseurakunnan yhdessä järjestämät Lapinlahden Yhteyspäivät, vuonna 2017 Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan ja Turun Martinseurakunnan ystävyysseurakuntatoiminta, vuonna 2018 Kuopion alueella järjestetty ekumeeninen pääsiäisvaellus ja vuonna 2021 Itä-Suomen yliopiston läntisen ja itäisen teologian ainejärjestöjen, Pistiksen ja Fides Ostiensiksen yhteistyö.

Kenelle tunnustus kuuluu vuonna 2022? Oletko esimerkiksi ollut tänä vuonna ekumeenisessa tapahtumassa mukana, jolle haluaisit myöntää tunnustuksen?

Lisätietoa Suomen Ekumeenisen Neuvoston sivuilla.

Kategoriat Uutiset