Tuore pappi ja Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo Uspenskin katerdraalissa. Kuva Andreas Salminen

18.7.2020

Diakoni Jaso Pössi, 34 v., vihittiin papiksi Uspenskin katedraalissa lauantaina 18.7. Vihkimisen toimitti Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo. Jaso Pössi palvelee Lopen Kaunisniemen leirikeskuksen Apostoli Jaakobin ja pyhän Annan kirkossa.

Jaso Pössi on toiminut Helsingin ortodoksisen seurakunnan kasvatustyöntekijänä nuorille ja nuorille aikuisille vuodesta 2017. Tällöin hän siirtyi Joensuusta, missä hänet oli vihitty diakoniksi 2013. Jaso Pössi  palveli Joensuussa Pyhän Nikolaoksen kirkossa.

– Ajatus pappeudesta lähtee varmaan lapsuudesta. Vanhempani olivat kirkon työntekijöitä Joensuussa, ja ortodoksinen usko on ollut läsnä aivan lapsuudesta lähtien. Ortodoksisuus on ollut kotoisa ja luonteva osa elämääni.

Jaso Pössi kertoo, että häntä on ohjannut halu palvella Kirkkoa, ja hän on toiminut monissa eri tehtävissä leirinohjaajana, diakonina, Ortodoksisen Nuorten Liiton työntekijänä ja kasvatustyöntekijänä.

– Teologia kiinnosti enemmän kuin mikään muu ala ja siitä lähti kypsymään pikkuhiljaa ajatus Kirkon palvelemisesta pappina.

Teologian maisteriksi Jaso Pössi valmistui Joensuun yliopistosta 2011.

Iloa, yhteisyyttä ja jokaisella on lahjojensa mukaan tehtävänsä Kirkossa

Jaso Pössi näkee, että rikkinäisessä ja vastakkainasettelujen maailmassa pitäisi korostaa kaikkia meitä yhdistäviä tekijöitä. Häntä on ilahduttanut erityisesti nuorisotyössä, kuinka ympäri maata yhteen kokoontuneita nuoria yhdistää ortodoksinen usko.

– Ortodoksinen usko on iloinen ja hyvä asia. Annetaan sen näkyä myös ympäristöön.

Opetuksessaan tuore pastori haluaa korostaa, että jokainen meistä on Kirkon työntekijä, ja jokaista tarvitaan.

– Kaikilla meillä on lahjoja, joita voimme käyttää Jumalan kunniaksi. Kirkossa on tilaa kaikille, ja sen tulisi olla paikka, jonne kaikkien on hyvä tulla.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset