5.10.2017

Seurakunnan kirjallisuuspiirin vieraaksi saapuu arkkipiispa Leo lauantaina 7. lokakuuta.

Kirjallisuuspiirissä arkkipiispa Leo kertoo kaunokirjallisesta tuotannostaan.

Arkkipiispa Leon kaunokirjallinen tuotanto käsittää pääasiassa runoteoksia. Teoksissaan hän käsittelee karjalaista kulttuuria ja elämäntapaa, luontoa, maailman tilaa ja yhteistä kulttuuriperintöä. Runoihin hän on saanut vaikutteita myös kaukomailla koetuista elämyksistä ja kohtaamisista. Huomion saavat myös esipaimenen lapsenlapset, joille hän on omistanut kaksi runoteostaan. Teosten runot ovat kirjoitettu sekä suomeksi että karjalaksi.

Uusimmassa runoteoksessaan Katso eteesi, ylös ja korkealle – Kačo edeh, üläh da korgiel arkkipiispa Leo pohtii ihmistä ja ihmisen tekoja.

Kirjallisuuspiiri kokoontuu lauantaina 7. lokakuuta klo 11 seurakunnan kirjastoon (Liisankatu 29 A, 2. krs). Tilaisuuden aluksi kirkkoherra Markku Salminen vihmoo kirjaston syksyllä uudistetut tilat. Kirjaston tilojen pyhityksen jälkeen siirrytään seurakuntasalille (Unioninkatu 39, sisäpiha).

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirjallisuuspiiri kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kirjallisuuspiirin tavoitteena on toimia ortodoksisen ja ulkopuolisen sivistyksen kohtauspaikkana, sekä monikulttuurisen seurakuntamme urbaanina olohuoneena. Kirjallisuuspiiri kokoontuu aina tietyn aiheen parissa ja asiantuntijan johdolla. Kuukausittaiset kokoontumiset löytyvät verkkosivujen tapahtuma- ja toimintakalenterista.

Kuva: Miro Järnefelt

Kategoriat Ajankohtaista