Arkkipiispa Leo avasi Sofia Forum Suomi -tapahtuman Kulttuurikeskus Sofiassa maanantaina 9. joulukuuta.

9.12.2019

Arkkipiispa Leo avasi Sofia Forum Suomi -tapahtuman Kulttuurikeskus Sofiassa maanantaina 9. joulukuuta.

Suomen Ekumeeninen Neuvoston, Helsingin yliopiston ilmakehätutkimuskeskuksen, Sitran ja Kulttuurikeskus Sofian yhteistyössä järjestämä Sofia Forum Suomi -tapahtuma kokoaa eri taustoista tulevia yhteiskuntavaikuttajia ja asiantuntijoita pohtimaan konkreettisia ratkaisumalleja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Kulttuurikeskus Sofiassa 9.–10.12. järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on luoda pohja Suomen pitkäjännitteiselle ilmastopolitiikalle ja käydä monipuolista keskustelua hallitusohjelman ilmastopoliittisten linjausten tavoitteista, keinoista ja toimeenpanosta.

Tapahtumassa puhuvat mm. presidentti Tarja Halonen, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, Elävä Itämeri -säätiön hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaanrinta ja Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen. Tiistain puhujia ovat mm. akateemikko Markku Kulmala ja projektijohtaja Janne Peljo Sitrasta.

Puheita voi seurata evl-kirkon YouTube -kanavalla maanantaina kello 12-14 ja tiistaina kello 9–10. Ne ovat katsottavissa kanavalla myös jälkikäteen.

Lähde: Suomen ortodoksinen kirkko/Maria Hattunen

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset