Seurakuntamme nuorilla harvinainen tilaisuus päästä matkalle Konstantinopoliin ja tavata ekumeeninen patriarkka Bartolomeos.

23.10.2022

Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin ja Suomen ortodoksisen kirkon nuorisovaihtomatkan käytännön järjestelyistä vastaa ONL ry. Matkalle valitaan hakemusten perusteella viidestä kuuteen 18-29-vuotiasta nuorta. Matkan ajankohta on 10.-15.11.2022, joskin päivät voivat muuttua hiukan lentojen saatavuudesta riippuen. Joka tapauksessa matka ajoittuu välille 8.-16. marraskuuta.

Matkaan lähdetään matkanjohtajan, järjestösihteeri Annakaisa Onatsun johdolla Helsingistä, missä kokoontuminen on todennäköisesti lentoasemalla. Istanbulissa Suomen ryhmästä on perinteisesti pidetty erittäin hyvää huolta. Majoitus ja valtaosa matkan aterioista tarjotaan osallistujille joko patriarkaatin tai liiton toimesta. Ohjelmassa on tutustumista patriarkaattiin ja ehkä jopa Hänen Pyhyytensä eli patriarkka Bartolomeoksen tapaaminen. Matkalla osallistutaan jumalanpalveluksiin sekä tutustutaan moniin historiallisiin, kirkollisiin ja maallisiin kohteisiin. Matkan aikana tulee tutuksi myös moderni Istanbul.

Matkaan valittavilla tulee olla
– voimassaoleva passi
– oma matkavakuutus
– valmius maksaa 100€ omavastuuosuus matkasta

Lisäksi kukin osallistuja kustantaa oman matkansa kotoaan Helsinki-Vantaalle ja takaisin, joskin tähän voi kysyä omasta kotiseurakunnasta avustusta. Toki jokaisella lähtijällä on hyvä olla myös jonkin verran omia käyttövaroja mukana.

Hakeminen:
Avoin hakemus toimitetaan viimeistään 24.10.2022 klo 12 mennessä osoitteeseen onl@ort.fi. Hakemuksessa hakija voi kertoa itsestään ja esimerkiksi suhteestaan kirkkoon. Hakija voi mielellään perustella myös, miksi juuri hän olisi sopiva ehdokas tälle matkalle. On tärkeää liittää mukaan myös yhteystiedot.
Valinnat tehdään heti hakuajan päätyttyä, painottaen tasaista maantieteellistä kattavuutta ja sukupuolijakaumaa. Osallistuminen täytyy vahvistaa pikaisesti valituksi tulemisen jälkeen.

Lisätietoja:
järjestösihteeri Annakaisa Onatsu: annakaisa.onatsu@ort.fi ja 040 6858854

Teksti: Annakaisa Onatsu
Kuva: Annamari Liuha
Lähde: Suomen ortodoksinen kirkko

Kategoriat Ajankohtaista