20.5.2019

Ortodoksisten seurakuntien valtuustovaalit käydään tulevana syksynä hallinnonuudistuksesta huolimatta. Marraskuussa toimitettavissa vaaleissa valitaan uudet valtuustoedustajat nykyisiin seurakuntiin vuoden 2020 alusta alkavalle kaudelle. Vaikka edustajat valitaan vasta myöhään syksyllä, vaaliprosessi alkaa jo varhain keväällä.

Toukokuu

Helsingin seurakunnanvaltuusto päättää kokouksessaan 23.5. vaalin ajankohdan ja vaalialueet sekä valittavien ehdokkaitten määrän. Vaali on aloitettava 3.11. ja päätettävä viimeistään 17.11.2019.

Kesäkuu

Ilmoitus seurakuntavaalien järjestämisestä julkaistaan 7.6. ilmestyvässä Ortodoksiviestissä. Ilmoitus tulee nähtäväksi myös seurakunnan ilmoitustaululle. Seurakunnan jäsenet voivat alkaa asettaa ehdokkaita seurakunnanvaltuustovaaliin. Katso ohjeet tästä.

Syyskuu

Seurakunnanneuvosto laatii äänioikeutettujen luettelon. Äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä. Äänioikeutettujen luettelo on nähtävillä seurakunnan ilmoitustaululla ja siihen voi jättää vaatimuksen tietojen korjaamisesta. Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava kirkkoherranvirastoon viimeistään 19.9. Vaalilautakunta laatii ehdokasluettelon sekä tarkistaa ja vahvistaa äänioikeutettujen luettelon.

Lokakuu

Ehdokasluettelo, ilmoitus äänestyspaikoista ja -ajoista sekä vaalitavasta ja tuloksen julkaisusta asetetaan nähtäväksi 4.10. Ortodoksiviesti esittelee kaikki ehdokkaat 25.10. ilmestyvässä numerossaan. Ehdokkaitten esittelyt tulevat myös seurakunnan verkkosivuille Seurakuntavaalit -osioon.

Marraskuu

Seurakunnanvaltuustovaalit järjestetään 3.11. ja 17.11. välisenä aikana. Vaalin tulokset julkaistaan seurakunnan verkkosivuilla ja ilmoitustaululla tulosten selvittyä sekä 13.12. ilmestyvässä Ortodoksiviestissä.

Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta


Seuraa vaalien kulkua nettisivujen seurakuntavaalit -osiossa.

Kategoriat Seurakuntavaalit