20.5.2020

Seurakuntavaalit käydään marraskuussa (1.-15.11.2020). Vaaleissa valitaan uuden, aiempaa laajemman, Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston jäsenet. Uuteen seurakuntaamme liittyvät Lahden ja Hämeenlinnan seurakunnat muodostavat yhteisissä seurakuntavaaleissamme omat vaalialueensa.

Toukokuu

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo teki 6.5. päätöksen uuden seurakunnan valtuustovaalin toimittamisesta ennen seurakuntien (Helsinki, Hämeenlinna, Lahti) yhdistymistä. Voit lukea tarkemmin asiasta tästä uutisesta.

Kesäkuu

Ilmoitus seurakuntavaalien järjestämisestä julkaistiin Ortodoksiviestissä. Ilmoitus tuli nähtäväksi myös seurakunnan ilmoitustaululle. Seurakunnan jäsenet voivat alkaa asettaa ehdokkaita seurakunnanvaltuustovaaliin. Katso ohjeet tästä.

Syyskuu

Seurakunnanneuvosto laatii äänioikeutettujen luettelon. Äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä. Äänioikeutettujen luettelo on nähtävillä seurakunnan ilmoitustaululla ja siihen voi jättää vaatimuksen tietojen korjaamisesta. Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava kirkkoherranvirastoon viimeistään 17.9. Vaalilautakunta laatii ehdokasluettelon sekä tarkistaa ja vahvistaa äänioikeutettujen luettelon.

Lokakuu

Ehdokasluettelo, ilmoitus äänestyspaikoista ja -ajoista sekä vaalitavasta ja tuloksen julkaisusta asetetaan nähtäväksi. Ortodoksiviesti esittelee kaikki ehdokkaat 23.10. ilmestyvässä numerossaan. Ehdokkaitten esittelyt tulevat myös seurakunnan verkkosivuille Seurakuntavaalit -osioon.

Marraskuu

Seurakunnanvaltuustovaalit järjestetään 1.11. ja 15.11. välisenä aikana. Vaalin tulokset julkaistaan seurakunnan verkkosivuilla ja ilmoitustaululla tulosten selvittyä sekä 11.12. ilmestyvässä Ortodoksiviestissä.

Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta


Seuraa vaalien kulkua nettisivujen seurakuntavaalit -osiossa.

Kategoriat Seurakuntavaalit