Uspenskin katedraali on yksi Helsingin kuvatuimpia nähtävyyksiä. Kamerat räpsyivät tiuhaan myös Helsinki-päivänä.

13.6.2018

Uspenskin katedraalin ovet avautuivat yleisölle tiistaina 12.6. Helsinki-päivänä. Päivää vietetään vuosittain Helsingin kaupungin kunniaksi. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoen suulle 12. kesäkuuta vuonna 1550.

Katedraali on kesäaikaan matkalaisten suosiossa. Vahtimestari Pekka Eronen kertoo, että katedraalissa vieraili Helsinki-päivänä noin tuhat kävijää.

– Tämä on sitä sesonkiaikaa. Kävijöitä riittää aamusta iltaan syksyyn asti.

Yksi päivän kävijöistä oli Anja Vesanto-Lappalainen. Hän saapui tapahtumaan Järvenpäästä. Luterilainen Vesanto-Lappalainen ei ollut ensimmäistä kertaa ortodoksisessa kirkossa.

– Aiemmin olen käynyt Järvenpään ortodoksisessa kirkossa ortodoksinaapurini kanssa. On tämä katedraali kyllä vaikuttava, olen täällä nyt ensimmäistä kertaa. Erilaiset uskonnot ja historia ovat aina kiinnostaneet minua.

Päivän ohjelmaan kuului katedraalin esittelykierroksia suomen ja ruotsin kielellä. Kierroksilla valotettiin katedraalin historiaa ja nykypäivää. Katedraalin lukuisat ikonit keräsivät katselijoita ja kyselijöitä. Päivä huipentui illalla toimitettuun akatistokseen Jumalansynnyttäjälle.

Teksti ja kuva: Saara Kallio

Kategoriat Uutiset