8.10.2023

Rovasti Jyrki Penttonen siunattiin hautaan Helsingissä seurakuntamme hautausmaalla 7.10.

Hautauksen toimitti piispa Sergei yhdessä niin seurakuntamme kuin eri puolilta Suomea saapuneen papiston kanssa. Viimeiselle maanpäälliselle matkalle saattamaan oli saapunut runsain määrin isä Jyrkin läheisiä, ystäviä, kanssakulkijoita ja seurakuntalaisia eri puolilta seurakuntaa ja Suomea.

Hautauksessa vallitsi harras ja lämmin tunnelma. Kirkko täynnä palavia tuohuksia kantavaa kirkkokansaa toi mieleen Kristuksen ylösnousemusjuhlan, pääsiäisen. Isä Jyrkin hautaus pystyttiin toimittamaan Kirkkomme perinteen mukaisesti juuri kolmantena päivänä.

Piispa Sergei piti palveluksen alussa puheen, jossa luki myös sosiaalisessa mediassa nostettuja seurakuntalaisten kuvauksia ja muistoja isä Jyrkistä. ”Rakastava, lämmin, viisas, huumorintajuinen, sivistynyt, hyvä kuuntelija sekä ystävä”.

Haudalla kukkalaitteet laskettiin monesta seurakunnasta sekä Ortodoksisten Nuorten Liitolta, Filanropialta sekä Viron Ystävyys Seuralta. Isä Jyrki toimi aiemmin pitkään seurakuntamme pappina sekä Pohjoisen ja Lapin seurakuntien kirkkoherrana. Isä Jyrki sai tänä keväänä korkeimman Ortodoksisten Nuorten Liiton tunnustuksen, kultaisen ansiomerkin työstään lasten ja nuorten parissa. Hän oli myös toiminut vuosia Viron Ystävyysseuran puheenjohtajana ja oli suuri kirkkomme kansainvälisen diakonia- ja lähetysjärjestö Filantropian ystävä. Isä Jyrkin toiveen mukaisesti muistamiset pyydettiin ohjaamaan Filantropian Itä-Afrkan työn tilille.

Haudalla kuului monia kertoja pääsiäistervehdys ja tropari:

”Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi!”

Iankaikkinen muisto rovasti Jyrkille!

Hautaus toimitettiin Pyhän profeetta Elian kirkossa Helsingin ortodoksisen seurakunnan hautausmaalla.

 

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kukat ja kortti, jossa pääsiäistroparin sanat.

 

Teksti ja kuvat: Vlada Wahlstén

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset