Pyhän Kolminaisuuden kirkko rakennushistoriaselvitys -teoksen kansikuva. Kannen kuva: Laveeraus Pyhän Kolminaisuuden kirkon eteläjulkisivusta. C. L. Engel 1824, K A RakH IIaa.

3.2.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Arkkitehtitoimisto Freese Oy:llä teettämä rakennushistoriaselvitys Pyhän Kolminaisuuden kirkosta on runsaasti kuvitettu 145-sivuinen julkaisu. Se sopii lahjaksi kaikille, esimerkiksi arkkitehtuurista, ortodoksisuudesta, historiasta, taidehistoriasta, kirkoista ja kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille.

Selvityksessä luodaan katsaus rakennusten ja tontin alkuvaiheisiin, muutoksiin ja nykytilanteeseen tutkimustiedon ja lähdeaineiston sekä rakennusten ja tontin nykytilan inventoinnin perusteella. Teoksessa on myös lyhyesti kerrottu Helsingin ortodoksiseurakunnan syntyvaiheista sekä C. L. Engelin luomasta Helsingin empirekeskustasta. Kirja maksaa 40 € (sis. ALV).

Kirjaa on nyt saatavilla sekä Helsingin ortodoksisen seurakunnan palvelutoimistossa että Uspenskin katedraalissa. Uspenskin katedraalissa kirjan voi ostaa pankki- tai luottokortilla sekä käteisellä, Liisankadun palvelutoimistossa maksuvälineenä käy ainoastaan pankki-/luottokortti. Palvelutoimisto on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9–14 (muina arkipäivinä se palvelee ainoastaan etänä klo 9–14) osoitteessa Liisankatu 29 A, Helsinki. Uspenskin katedraalin aukioloajat voi tarkistaa täältä.

Lisätietoja voi kysyä:
Asiakaspalvelu, Helsingin ortodoksinen seurakunta: puh. 09 85 646 100, asiakaspalvelu.helsinki@ort.fi
Uspenskin katedraali: puh. 09 634 267, uspenski@ort.fi
Tiedottaja Anu Miller, puh. 040 088 2042, anu.miller@ort.fi

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset