Kuva: Pixabay

1.12.2021

Joulukonsertti Uspenskin katedraalissa perjantaina 10.12. klo 19

Tapiolan ortodoksisen kirkon Pyhän Hermanin kuoron (johtaa Petri Hakonen) ja Lauttasaaren laulajien (johtaa Victoria Meerson, pianosäestys Eduard Galper) yhteinen joulukonsertti järjestetään perjantaina 10.12. klo 19 alkaen Uspenskin katedraalissa. Konserttiin on vapaa pääsy (ohjelma 15 €).

Pyhän Hermanin kuoroa johtaa Petri Hakonen 

Tapiolan ortodoksisen kirkon Pyhän Hermanin kuoro esittää konsertissa jo aiemmin Suomessa tunnettujen koljadojen lisäksi myös aivan uusia suomenkielisiä sovituksia slaavilaisten maiden ja Romanian ortodoksisista joululauluista. Romanialaiset laulut on kääntänyt suomeksi Teemu Hämäläinen. Sovituksia ovat tehneet Petri ja Stiina Hakonen. 

Koljadat ovat Itä-Euroopan slaavilaisissa maissa laulettavia kansanomaisia joululauluja. Romaniassa vastaavat laulut ovat nimeltään colindoja. 

Etenkin lapset ja nuoret, koljadnikit kulkevat joulujuhlan aikaan talosta taloon ihmisiä tervehtimässä laulaen koljada-lauluja. Laulajajoukko saattaa esittää myös pieniä jouluaiheisia näytelmiä. He ovat usein pukeutuneet itämaan tietäjiksi ja kantavat mukanaan tähteä. Laulajille annetaan palkkioksi karamelleja ja kolikoita. Samantapaista perinnettä edustavat myös Suomen tiernapojat. 

Lauttasaaren Laulajat on yli 70-vuotias sekakuoro, jonka laaja-alainen ohjelmisto sisältää niin kuoromusiikin klassikkoja keskiajalta nykypäivään kuin hengellistä ja viihteellistäkin musiikkia. Kuoro on osallistunut Tallinnan laulujuhlille ja tehnyt useita konserttimatkoja kotimaassa ja ulkomailla. Kuoro toimii yhteistyössä Helsingin kaupungin työväenopiston kanssa. Lauttasaaren Laulajia johtaa diplomikuoronjohtaja ja musiikkipedagogi Victoria Meerson. Hänellä on säveltaiteen alaan liittyvät tutkinnot sekä Venäjältä että Suomesta, ja kuoronjohdon A-tutkinnon (diplomin) Victoria suoritti Sibelius-Akatemiassa vuonna 2006. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset