Isä Hariton kuvattuna Pokrovassa Kirkkonummella vuoden 2022 temppelijuhlassa, jolloin siunattiin käyttöön Pokrovan kirkon uusi kellotapuli ja kirkonkellot. Kuva: isä Foma

23.9.2023
Pokrovan veljesyhteisössä Kirkkonummella siunataan  1.10. Jumalanäidin suojeluksen juhlan ja kirkon temppelijuhlan yhteydessä käyttöön kaksi uutta kupolia: kirkon vahingoittuneen kupolin tilalle hankittu uusi kupoli sekä kellotapulin katolle tuleva kupoli. Temppelijuhlan jumalanpalvelukset ja siunauksen toimittaa Haminan piispa Sergei yhdessä veljeysyhteisön papiston kanssa.

Kellotapulin kupoli odottaa vielä maassa siunausta. Kirkon uusi kupoli sen sijaan on jo paikallaan.
Isä Hariton. Kuva: Anu Miller

Kupolien  hankinta on tehty isä Haritonin 70-vuotispäivään 11.6.2023 saapuneiden lahjoituksien turvin. Isä Hariton kiittää kaikkia merkkipäiväjuhlaan osallistuneita ja muistaneita. Vaikka korjaus ei mennytkään suunnitelmien mukaan, saatiin se kuitenkin toteutettua:

”Kauhuksemme huomasimme kupolin alas oton jälkeen, että sitä ei voi käyttää omalla paikallaan enää. Veljestömme teki päätöksen, että hankimme uuden kupolin. Rakenteeltaan se on kestävämpi ja pitkäikäisempi. Uusi kupoli on täydellisesti metallia”, kertoo isä Hariton.

”Opetus joka pätee tälläkin kertaa on: Pienistä puroista muodostuu joki. Kiitos kaikille ja esirukouksissa muistaen”, kiittää rakentaja-pappismunkki Hariton.

Pokrovan kirkon praasniekan jumalanpalvelukset toimittaa piispa Sergei. Vigilia toimitetaan lauantaina 30.9. kello 17 ja liturgia sunnuntaina 1.10. kello 10.

Isä Hariton on lisäksi haastateltavana YLE 1:n Pisara ohjelmassa lauantaina 30.9. klo 12.25. Ohjelma esitetään uusintana maanantaina 2.10. klo 10.55. Ohjelma julkaistaan myös YLE Areenassa.

1.10. vietämme Jumalanäidin suojeluksen, pokrovan juhlaa, jolloin myös seurakuntamme kaikilla toiminta-alueilla toimitetaan juhlavat jumalanpalvelukset. Katso tarkemmin: hos.fi/jumalanpalvelukset

Jumalanäidin suojeluksen, pokrovan juhlasta voi lukea tarkemmin Kirkkovuosi seurakunnassamme -osiosta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlaan!

Lisätietoa: pokrova.fi

Yhteystiedot: Elfvinginkuja 11, Kirkkonummi

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset