Uspenskin katedraalin kryptaan pääsee kulkemaan esteettömästi porrashissin avulla.

15.2.2019

Uspenskin katedraalin kryptan sekä Haustausmaan kirkon esteettömyystilanteet ovat päivittyneet.

Uspenskin katedraalin kryptan sisäänkäynnille asennettu porrashissi mahdollistaa nyt pyörätuolilla liikkuvan pääsyn kryptaan avustajan kanssa. Mikäli porrashissin käytölle tulee tarve, on otettava yhteys kirkon vahtimestariin. Hissiä ei ole mahdollista käyttää itsenäisesti. Vahtimestarit vastaavat mielellään kaikkiin porrashissin käyttöön liittyviin kysymyksiin. Kryptassa on myös liikuntaesteisten WC.

Katedraalin ylätasolla läntisen pääsisäänkäynnin yhteydessä on luiska, jota pitkin pyörätuolilla liikkuva pääsee kirkkoon avustajan kanssa. Luiskan tilalle on myös tulossa porrashissi. Ilmoitamme kun porrashissi on asennettu, mutta siihen asti luiska ajaa asiansa vanhaan malliin.

Myös Hautausmaan kirkon ovelle on tullut porrashissi. Se mahdollistaa pyörätuolilla liikkuvan pääsyn kirkkoon avustajan kanssa. Myös Hautausmaan kirkon porrashissin käyttämisestä vastaa vahtimestari, joten tarpeen tullen tulee häneen olla yhteydessä. Hautausmaan kirkon krypta ei ole esteetön. Vanha kappeli ei myöskään ole esteetön.

Kuva: Tiina Ryynänen


Lisätietoja seurakuntamme kirkkojen esteettömyydestä kertoo nettisivujemme Kirkot -osio. Kirkkojen vahtimestarien yhteystiedot löytyvät yhteystiedot -sivulta.

Kategoriat Uutiset