11.3.2019

Ortodoksisessa kirkossa on laskeuduttu pääsiäistä edeltävään paastonaikaan. Yksi suuren paaston tärkeimmistä jumalanpalvelusteksteistä on pyhän Efraim Syyrialaisen paastorukous. 

Rukous ja siihen liittyvät maahankumarrukset toistuvat suuren paaston arkipäivinä jokaisessa jumalanpalveluksessa. 

Useimmille ihmisille arkipäivät ovat kuitenkin arkipäiviä myös paaston aikana. Ne täyttyvät työstä ja monenlaisista sitoumuksista. Kirkossa käyminen keskittyy lähinnä sunnuntaipäiviin, mutta silloin paastorukousta ei lueta. Efraim Syyrialaisen rukous saattaa jäädä valitettavan vieraaksi.

Onneksi rukous löytyy myös kaikista rukous- ja hartauskirjoista. Tämä lyhyt teksti tavoittaa kristillisen paaston perimmäisen hengen ja merkityksen niin osuvasti, että oikeastaan sen soisi kuuluvan jokaisen kristityn omaan henkilökohtaiseen paastorukoussääntöön.

Kaksitoistaosainen podcast-sarja Paastorukous pysäyttää kuulijan hetkeksi tämän 300-luvulta periytyvän hengellisen aarteen äärelle. Rukouksen ajatusmaailmaa avataan ja merkityksiä pohditaan kahdentoista osan mittaan lähes sana sanalta. Lukijana sarjassa toimii näyttelijä Hannu-Pekka Björkman.

Podcast-sarja julkaistaan osa kerrallaan kolmen viikon kuluessa seurakunnan Soundcloud -tilillä. Uusi jakso saadaan kuunneltavaksi joka päivä maanantaista torstaihin. Ensimmäinen osa julkaistiin maanantaina 11. maaliskuuta ja viimeinen osa julkaistaan torstaina 28. maaliskuuta.

Herra, Minun Elämäni Valtias (osa 1)


Kaikki podcast-sarjan osat julkaistaan seurakunnan Soundcloud -tilillä. Podcastin lisäksi palvelussa on kuunneltavissa runsaasti muitakin ortodoksisuuteen ja seurakuntaamme liittyviä audiosisältöjä.

Kategoriat Ajankohtaista