28.1.2019

Ortodoksista teologiaa voi hakea opiskelemaan vuoden 2019 yhteishaussa 20.3.-3.4. välisenä aikana.

Tänä keväänä haku on auki sekä kandidaatti- että maisterivaiheisiin, mutta tästä eteenpäin opintoihin voi hakea vain vuorovuosin. Keväällä 2020 on mahdollista hakea ainoastaan maisterivaiheeseen. Ortodoksisen teologian kandidaatiksi on mahdollista hakea seuraavan kerran vasta vuonna 2021.

 Myös valintakokeet muuttuvat

Hakemisen ajankohtien lisäksi muutoksia on myös ortodoksisen teologian valintakokeissa. Tästä keväästä lähtien todistusvalinnan merkitys korostuu, mutta valintakokeen kautta on edelleen mahdollista päästä opiskelemaan. Aikaisemmin valintakoe perustui valintakoekirjaan, mutta tästä keväästä lähtien valintakokeena toimivan aineistokokeen suorittamiseen ei vaadita pitkää valmistautumisaikaa. Koe perustuu aineistoon, joka jaetaan paikan päällä.


Ortodoksista teologiaa on opetettu Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 1988 lähtien. Opintojen suuntautumisvaihtoehdot ovat teologi, opetusala ja kirkkomusiikki. Opiskelijaksi haku tapahtuu yhteishaussa 20.3.-3.4.2019 Opintopolku -palvelun kautta. Opintopolun nettisivuilla on lisätietoa koulutuksen sisällöistä, hakemisesta ja valintaperusteista.

Kategoriat Uutiset