Kuvakaappaus konsertin taltioinnista.

19.9.2023

Ortodoksinen kamarikuoro konsertoi Helsingissä kirkon autonomiajuhlaviikonloppuna. Tallenne Kallion kirkossa pidetystä Tomos 100 -konsertista löytyy nyt kirkon juhlasivustolta sekä Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalle:

 

Tomos 100 -juhlakonsertti on musiikillinen matka Suomen ortodoksisen kirkkomusiikin historiaan autonomian alkuvuosista nykypäivään. Kuoroa johtaa kanttori Irina Tchervinskij-Matsi ja solisteina laulavat Natalia Vinogradova (mezzosopraano) ja Matti Torhamo (baritoni). Konsertin juonnon on laatinut ortodoksisen kirkkomusiikin yliopistotutkija Maria Takala-Roszczenko.

Livenä konsertti on mahdollista kuulla vielä kahdesti. Kuoro laulaa saman ohjelmiston lauantaina 14.10. klo 19.30 Kotkassa, Pyhän Nikolaoksen kirkossa ja sunnuntaina 26.11. klo 17 Valamon luostarissa.

Uudella levyllä soi kamarikuoro vuosien varrelta

Kuoro julkaisi Helsingin juhlakonsertissa kokoelmalevyn Ylistämme ja veisaamme, jolle on koottu otteita kuoron seitsemältä aiemmin julkaistulta levyltä. Levy alkaa joulun sanomalla, jatkuu liturgian veisuilla, muutamalla vainajien muistoveisuilla, mieskuoron laulamilla helmillä Vapahtajalle ja Jumalansynnyttäjälle, vie alkupsalmin sanoin kiitollisuuteen ja päättyy Kristuksen ylösnousemisen iloon. Levyltä löytyy myös yksi kuoron yleisön suosikeista: Nikolai Kedrovin säveltämä Herran rukous.

Levyn voi tilata maksamalla 20€ tilille Ortodoksinen kamarikuoroyhdistys ry (FI54 1042 3500 0343 86). Viestikenttään tulee kirjoittaa ”Ylistämme ja veisaamme” sekä postiosoite, johon levy lähetetään.