Uspenie-kvartetti oli yksi apurahan saajista. Kuva: Helsingin ortodoksisen seurakunnan kuva-arkisto.

1.3.2022

Helsingin metropoliittakunnan säätiö on jakanut kuluvan vuoden apurahansa, yhteensä 16 000 euroa, ortodoksisen kulttuurin ja tutkimuksen hyväksi.

Apurahoja saivat Marianna Flinckenberg-Gluschkoff Lapinlahden hautausmaata käsittelevään käsikirjoitukseen, Uspenskin nuoret ja Pyhän Andreaan nuorisokuoro nuorten kulttuuripyhiinvaellusta varten, Uspenie-kvartetti kirkkomusiikkityöhön, Justus Mollberg jumalanpalvelusmusiikin säveltämiseen, Vihdin-Nummelan ortodoksit ry lasi-ikonien hankkimiseksi rukoushuoneelle, Mikko Punkki venäjänkielisen seurakuntalaisen kokemukseen liittyvään tutkimukseen, Olga Sipola barokki-ikoneita käsittelevään artikkeliin ja Suvi Toivanen kandidaatintutkielmaan Kozelstsanin Jumalanäidistä.


Helsingin metropoliittakunnan säätiö on perustettu vuonna 1999 edistämään ortodoksista kulttuurityötä Helsingin hiippakunnan alueella. Sen varoista tuetaan ortodoksista taidetta ja tutkimusta osana suomalaisen kulttuurin rakennustyötä. Säätiön erityiskohteena on maahanmuuttajien ja nuorten henkisten ja sosiaalisten tarpeiden tukeminen.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset