Kuva: Iida Putkuri

16.11.2023

Musiikkitalossa Helsingissä kullaan 22.11.2023 klo 19 aivan erityistä, kirkkomme pyhille ihmisille sävellettyä musiikkia.

Kansanmuusikko ja kontrabasisti Essi Hirvonen on säveltänyt Pyhät -konserttikokonaisuuden vuosien 2020–2023 aikana. Konserttikokonaisuus on osa Hirvosen maisterinopintojen lopputyötä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmään. Ortodoksiseen kirkkoomme Hirvonen kertoo liittyneensä kaksi vuotta sitten.

”Minulle musiikissani on kyse henkilökohtaisesta suhteestani ja rakkaudestani pyhiä kohtaan. Sävellysteni pitkälinjaisuus, jatkuva pieni muuntelu, vähäsävelisyys, laaja-alainen sointi ja vahva läsnäoloni esiintyessä luovat tilan, johon kuulija voi uppoutua. Musiikkiani on kuvailtu rauhoittavana ja rentouttavana.”

Konsertissa kuullaan sävellyksiä muun muassa marttyyrille ja tunnustajalle Johannes Sonkajanrantalaiselle, Kristuksen tähden houkalle Ljubov Rjazanilaiselle, neitsytmarttyrille Cecilia Roomalaiselle ja kolmelle pyhälle nuorukaiselle. Konserttikokonaisuutta läpileikkaavat erilaiset ortodoksisten kirkonkellojen ääni-imitaatiot kontrabassolla.

Neitsytmarttyyri Cecilia Roomalaisen päivänä 22.11.2023 klo 19 Musiikkitalon Black Boxissa.

Lisätietoa konserttikokonaisuudesta Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -sivuilla