Lohjan kirkko

Karjalan valistajien kirkko

Yhteystiedot

Nahkurinkatu 4, 08100 Lohja

Papisto
Rovasti Kalevi Kasala
kalevi.kasala@ort.fi
+358 405 252 868

Vahtimestari
Riitta Pesonen
riitta.pesonen@dnainternet.net
+358 408 327 011

Työntekijöiden yhteystiedot

Katso sijainti kartalta
Lisätietoja esteettömyydestä

Aukioloajat

Kirkko on pääsääntöisesti avoinna ainoastaan jumalanpalvelusten aikana.

Jumalanpalvelukset

Temppelijuhla

Praasniekkaa eli temppelijuhlaa vietetään Karjalan valistajien juhlapäivänä, joka sijoittuu aina lokakuun viimeisen päivän ja marraskuun 6. päivän väliseen lauantaihin.

Lohjan kirkkoon ei ole esteetöntä kulkua portaiden ja kapean kulkuväylän takia. Liikuntaesteinen ja rollaattoria käyttävä pääsee kirkkosaliin ainoastaan avustettuna. Kirkossa ei ole induktiosilmukkaa eikä liikuntaesteisen WC-tiloja.

Tietoa kirkosta

Helsingin ortodoksinen seurakunta osti vuonna 1968 lääkäri Herman Skurnikin Nahkurinkadulla Lohjalla omistaman ja rakennuttaman talon. Tilat muutettiin pieneksi kotikirkoksi ja papin ja kanttorin asunnoksi arkkitehti Juhani Sorsan muutospiirustusten mukaisesti.

Vuosina 1999–2000 kirkon yhteydessä ollut papin asunto vapautui ja muutostöiden yhteydessä kirkkoa laajennettiin. Silloinen Helsingin metropoliitta Leo vihki tulloisen rukoushuoneen kirkoksi Karjalan valistajien muistolle 14. toukokuuta 2000.

Kirkon ikonostaasin ikonit ovat maalanneet Irene Schütz ja Sakari Siitonen.

Länsi-Uudenmaan ortodoksit ry

Länsi-Uudenmaan ortodoksit ry:n toiminta-alueena on koko Länsi-Uusimaa, mutta ensisijaisesti Lohja. Yhdistyksen tehtävänä on tehdä ortodoksisuutta tutuksi ja tukea seurakunnallista toimintaa alueella.

Yhdistys järjestää alueella muun muassa keskustelutilaisuuksia, pyhäkköopastuksia, seurakuntatilaisuuksien tarjoiluja, talkoita, pyhiinvaellusmatkoja ja tukee lähetystyötä.

Varojen hankkimiseksi yhdistys järjestää myyjäisiä. Jäsentiedustelut: urpouotila@gmail.com

 

Jaa kirkko