Kuva vuodelta 2016 ikoninmaalausworkshopista.

4.8.2020

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa toimii useita ikonimaalausryhmiä, joissa on mahdollista opiskella perinteistä ikonimaalaustekniikkaa ja tutustua ikonien merkitykseen ortodoksisessa perinteessä. Opiskelussa noudatetaan soveltuvin osin Ikonimaalarit ry:n opetussuunnitelmaa.

Kaikki Helsingin seurakunnan ikonimaalausopettajat ovat kokeneita ikoninmaalareita, jotka ovat perehtyneitä sekä ikonien teologiaan että maalaustekniikkaan. Opetuksessa edetään ikonimaalauksen yksinkertaisista perusasioista ja ikonimalleista monimutkaisempiin oppilaan taitojen kehittyessä. Alussa tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja innostusta sekä jonkin verran piirustustaitoa.

Ikonimaalausopetus toteutetaan kurssimuotoisesti. Yhden kurssin laajuus on 40 opetustuntia (1 opetustunti = 45 min). Ryhmän opettaja määrittelee sen, miten opetustunnit jakautuvat kerhokausille ja esimerkiksi maalataanko kerrallaan kolme vai neljä tuntia. Syksyn kerhokausi on 1.9.–13.12.2020 ja kevätkausi 7.1.–16.5.2021.

Ikonimaalauskurssin hinta on 100 €. Hinta on kaikille sama, eikä siitä myönnetä alennuksia. Kurssit toteutetaan yhdessä Agricola-opintokeskuksen kanssa.

Ryhmissä aikaisemmin maalanneet ilmoittautuvat tulevalle kaudelle heti edellisen kurssin päätyttyä eli toukokuussa. Uusia maalareita voidaan ottaa vapaaksi jääneille paikoille elokuussa.

Opetusryhmissä noudatetaan turvavälejä ja tehostettua käsihygieniaa. Ryhmään ei saa tulla sairaana.

Uusien maalareiden ilmoittautuminen aukeaa ti 4.8. klo 10 ja päättyy pe 21.8. klo 21.

Kursseille voi ilmoittautua tästä. 

 

Kategoriat Uutiset