Isä Aki Leskinen lupasi kaivella valokuva-arkistojaan, jotta hänestä saataisiin kunnon kuva näille sivuille. Siihen saakka kuvituskuva käytössä.

6.10.2020

Hämeenlinnan seurakunnan valtuusto valitsi 5.10. kokouksessaan yksimielisesti uuden Helsingin ortodoksisen seurakunnan Hämeenlinnan toimintakeskuksen papiksi isä Aki Leskisen.

”Onhan se miellyttävä uutinen, että tulin valituksi ja etenkin, että valinta oli yksimielinen”, isä Aki kuvailee tuntemuksiaan.

Isä Aki Leskinen aloittaa tehtävässään 1.1.2021, mutta hän toimii jo nyt Hämeenlinnan seurakunnan papin sijaisena. Niin isä Akilla kuin Hämeenlinnan ortodoksisella seurakunnallakin on edessään varsin merkittäviä asioita aivan lähitulevaisuudessa: Hämeenlinnan pääkirkko on määrä peruskorjata, ja tavoitteena on saada projekti käyntiin jo tämän vuoden puolella. Lisäksi vuodenvaihteessa yhdistyvät Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden ortodoksiset seurakunnat.

”Pääkirkon peruskorjaus tuo mukanaan ihan käytännön haasteita, sillä näillä näkymin jumalanpalvelukset täytynee järjestää seurakuntasalissa, kun pääkirkko on remontissa. Seurakuntasali on kirkkoa huomattavasti pienempi, joten korona-aikana tämä täytyy ottaa huomioon”, isä Aki sanoo.

Paikallisuus säilyy

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen iloitsee Hämeenlinnan seurakunnan ja isä Akin puolesta.

”On historiallista, että seurakuntamme tulevan papin valitsee toinen seurakunta. Näin me myös osoitamme tukemme ja kunnioituksemme sen alueen työlle, jota tulemme jatkamaan uudessa seurakunnassa. On hienoa, että paikalliset, Hämeenlinnan seurakunnan valtuusto, sai tehdä päätöksen ja valita tulevan pappinsa. Näin juuri heidän äänensä on tullut kuuluviin. Alueilla on ollut huolta siitä, karkaako seurakuntien yhdistymisen myötä päätöksenteko liian kauas. Toivon mukaan tämä vahvistaa luottamusta siihen, että paikallisuus säilyy muutoksessa”, kommentoi kirkkoherra Markku Salminen.

Isä Markku on toiminut myös Hämeenlinnan sekä Lahden seurakuntien kirkkoherrojen sijaisena syyskuusta lokakuun puoliväliin saakka.

Teksti: Susanna Somppi

Artikkelia muokattu 7.10.2020 klo 14:34, korjattu nimike

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset